Κάνε Like στο σώμα σου!

Τις τελευταίες δεκαετίες τα άτομα έχουν στραφεί προς την άσκηση και την υγιεινή διατροφή με σκοπό τη βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης και κατ’ επέκταση της εμφάνισής τους. Η σύγχρονη μορφή κοινωνικών σχέσεων δημιουργεί αγωνία και προβληματισμό, τα οποία μεταφέρονται με τη σειρά τους σε μια αέναη ανησυχία για το σώμα και την εικόνα των ατόμων.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η διαχείριση της δημόσιας εικόνας μας και οι προσπάθειές μας να αποδεχθούμε τις εντυπώσεις που οι άλλοι σχηματίζουν για εμάς, πολλές φορές να καθίσταται ανεξέλεγκτη ή και αδύνατη. Τα ΜΜΕ έχουν προωθήσει συγκεκριμένα πρότυπα τα οποία δύσκολα απαντά κανείς στην πραγματική κοινωνία και την καθημερινότητα. Απόρροια αυτού είναι τα σώματα που «παρεκκλίνουν» των συγκεκριμένων προτύπων να νιώθουν αμηχανία, άγχος, έλλειψη αυτοπεποίθησης ή και αίσθημα μειονεξίας. Μια αρνητική κριτική που συνοδεύεται από όχι και τόσο κολακευτικά σχόλια μπορεί να οδηγήσει σε καταστρατήγηση του ατόμου από συμπλέγματα κατωτερότητας και άγχους.

Δες το σώμα σου διαφορετικά!
Κατ’ αρχάς, οτιδήποτε είναι διαφορετικό δεν είναι απαραιτήτως και άσχημο. Στην εξίσωση της ομορφιάς με την ομοιομορφία ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος της απεμπόλησης της ατομικής ιδιαιτερότητας.

Εστίασε την προσοχή σου σε θετικά σημεία του σώματος και της εμφάνισής σου. Μην κολλάς σε κάποιο αρνητικό. Το σώμα είναι ένα σύνολο και οφείλουμε να το αγαπάμε γιατί είναι μοναδικό.

Έχε στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι εμείς καθορίζουμε την εικόνα που οι άλλοι δημιουργούν για εμάς. Άλλωστε υπάρχουν πολλά παραδείγματα ανθρώπων που παρά τις όποιες εμφανείς μειονεξίες τους μπόρεσαν και πέτυχαν, μετατρέποντας το αδύναμο χαρακτηριστικό τους σε σημάδι μοναδικότητας και γοητείας.

You may also like