ΚΑΘΕ ΖΩΔΙΟ ΕΧΕΙ ΤΗ…ΔΙΑΙΤΑ ΤΟΥ! (PART 2)

Το κάθε ζώδιο έχει τις δικές του διατροφικές συνήθειες, τις προτιμήσεις του σε συγκεκριμένα φαγητά,  αλλά και τα μυστικά του για να χάσει κιλά και να νιώσει γεμάτο ενέργεια και ευεξία!

Ζυγός
Ως ζώδιο που αγαπάει την αρμονία χάνεις εύκολα κιλά γιατί κινείσαι πολύ. Αν θέλεις να χάσεις κιλά, φρόντισε να πίνεις πολύ νερό και τσάι από βότανα για να προλάβεις τυχόν προβλήματα στα νεφρά . Φάε αγγούρι, αγκινάρες και σπαράγγια σε πάστα και ριζότο, προτίμησε τα κεράσια και τα αχλάδια και βάλε σέλινο και μαϊντανό σε φρέσκους χυμούς λαχανικών που θα σε βοηθήσουν στη χώνεψη. Τα βότανα και τα μπαχαρικά που θα σε αποτοξινώσουν είτε στο φαγητό είτε ως αφέψημα είναι το κάρδαμο και η αρμπαρόριζα.

Σκορπιός
Ως ζώδιο του νερού αγαπάς το αλκοόλ και τα γλυκά με σοκολάτα. Κάνεις αρκετά καλές καύσεις, αν και έχεις τάση για κατακράτηση υγρών. Αν θες να χάσεις κιλά, φάε άπαχο ψητό κρέας και ψάρι, πολλές πράσινες σαλάτες με σπανάκι, κρεμμύδι και μαρούλι και φρούτα όπως αχλάδια, κυδώνια και βερύκοκα, και προτίμησε τις μπάρες δημητριακών και τα γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά. Τα βότανα και τα μπαχαρικά που θα σε αποτοξινώσουν είτε τα βάλεις στο φαγητό είτε τα πιεις σαν αφέψημα είναι το τσίλι και η ρίγανη.

Τοξότης
Το ζώδιό που αγαπά τα ταξίδια κινείται πολύ και καίει θερμίδες εύκολα. Τρώει πάντα γρήγορα και βαριέται τη μονοτονία στο φαγητό. Αν θες να χάσεις κιλά φάε καρότα, λάχανο, βάλε λεμόνι και πιπέρι στο φαγητό αντί για αλάτι  προτίμησε το άπαχο κρέας, τα λαχανικά όπως η ρόκα, το κολοκύθι και το κουνουπίδι, τα  ψητά ψάρια, και τα φρούτα όπως τα δαμάσκηνα και τα πράσινα μήλα. Τα βότανα και τα μπαχαρικά που θα σε αποτοξινώσουν είτε στο φαγητό είτε ως αφέψημα είναι η κανέλα  και το κόλιανδρο.

Αιγόκερως
Το ζώδιό σου έχει την πειθαρχία που χρειάζεται για δίαιτα και μπορεί να διατηρεί το βάρος του σε κανονικά επίπεδα. Αν θες να χάσεις κιλά, φάε λαχανάκια βρυξελλών, τόφου, παντζάρια, και καστανό ρύζι ενώ από φρούτα φάε μπανάνες, κόκκινα μήλα και δαμάσκηνα και ξηρούς καρπούς όπως καρύδια και αμύγδαλα. Το μέλι και τα δημητριακά βοηθάνε πολύ το μεταβολισμό σου. Τα βότανα και τα μπαχαρικά που θα σε αποτοξινώσουν στο φαγητό ή σαν αφέψημα είναι το τσάι του βουνού και το γαρύφαλλο.

Υδροχόος
Το ζώδιό σου είναι από τα πιο λεπτά του ζωδιακού, αλλά χρειάζεσαι πειθαρχία και συχνά γεύματα.Αν θες να χάσεις κιλά,να φας άπαχο κρέας όπως το ψάρι και το κοτόπουλο με σκόρδο, λεμόνι, πιπέρι καγιέν και να αποφύγεις γενικά το αλάτι. Το ρόδι, το κυδώνι και τα φρούτα του δάσους βοηθάνε πολύ τον οργανισμό σου ενώ τα πράσινα λαχανικά και τα όσπρια όπως τα ρεβίθια και οι ξηροί καρποί όπως τα φιστίκια βοηθούν το μεταβολισμό σου.  Τα βότανα και τα μπαχαρικά που θα σε αποτοξινώσουν αν τα βάλεις στο φαγητό ή σαν αφέψημα είναι το δεντρολίβανο και η βανίλια.

Ιχθύες
Σαν ζώδιο του νερού που είσαι, λατρεύεις τα θαλασσινά και τα ψάρια, ενώ το ορμονικό και το λεμφικό σύστημα είναι από τα αδύνατα σημεία σου. Δοκιμάζεις τα πάντα, σου αρέσουν τα γλυκά και δεν είναι εύκολο να κάνεις δίαιτα.
Αν θες να χάσεις κιλά λοιπόν, ενίσχυσε το κυκλοφορικό σου με σπανάκι, αγγούρι,λάχανο, κόκκινη πιπεριά και μαϊντανό ενώ από φρούτα φάε σταφύλια, καρύδα, ανανά και χουρμάδες. Το ψάρι,  το αυγό, το άπαχο γιαούρτι και η βρώμη σε καθημερινή βάση σε βοηθούν στη δίαιτα.. Τα βότανα και τα μπαχαρικά που θα σε αποτοξινώσουν αν τα βάλεις στο φαγητό ή σαν αφέψημα είναι το κύμινο και το θυμάρι.

Κείμενο: Χριστίνα Θεοχάρη

You may also like