Η σωστή ενυδάτωση προσώπου γίνεται με τον κατάλληλο καθαρισμό

Διαφορετικές οι ανάγκες της επιδερμίδας μας για το φθινόπωρο… και πρέπει να προσαρμοστούμε.

Το φθινόπωρο είναι εδώ και έχει αρκετή υγρασία. Έχει όμως την κατάλληλη υγρασία το πρόσωπο σας; Τις τελευταίες ημέρες παρατήρησα πως έχω λίγο ξεφλούδισμα στο πρόσωπο ακόμη και στα χείλη, παρόλο που το ενυδατώνω. Τι όμως φταίει; Γιατί δεν ξεφλούδισε το καλοκαίρι και εμφανίστηκαν αυτά τα αποτελέσματα τώρα; Φυσικά, πήγα πίσω στα βήματα ιεροτελεστίας καθαρισμού και ανακάλυψα πως το γαλάκτωμα καθαρισμού ήταν πολύ ελαφρύ ως καθαριστικό και το σαπούνι που χρησιμοποιούσα πολύ sticky για μετά!

Έτσι ερευνώντας για την καλύτερη λύση βρήκα τα εξής…

Το The Inkey List Oat Cleansing Balm είναι ένα πολυτελές βάλσαμο καθαρισμού που αφαιρεί απαλά το μακιγιάζ και την περιττή λιπαρότητα χωρίς να στερεί από την ευαίσθητη και ερεθισμένη επιδερμίδα την υγρασία που έχει ανάγκη. Είναι ένα απαλό προϊόν καθαρισμού για τον περιορισμό της ερυθρότητας. Το έλαιο βρώμης, που είναι φυσικό αντιοξειδωτικό, καταπολεμά το περιβαλλοντικό στρες χαρίζοντας στην επιδερμίδα ροδαλή και ομοιόμορφη.

Το DrJart Ceramidin Cream Mist είναι ένας υδατικός ορός με λάδι για άμεση και βαθιά υγρασία στο ξηρό δέρμα. Αναπληρώνει την ενυδάτωση και επιδιορθώνει το φράγμα του δέρματος, το Cream Mist ενεργεί αποτελεσματικά και προστατεύει το δέρμα από χρόνια απώλεια νερού. Απλώς ανακινήστε, ψεκάστε και παραμείνετε ενυδατωμένοι ώστε το δέρμα να λάμπει.Είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος αλλά ειδικά για το ξηρό δέρμα.

Murad Clarifying OilFree Water Gel είναι κατάλληλο για δέρμα επιρρεπές στην ακμή. Για λιπαρό, μικτό δέρμα ή ευαίσθητη επιδερμίδα. Περιέχει συστατικά υψηλής απόδοσης που βοηθούν την ικανότητα του δέρματος να προσελκύει και να συγκρατεί το νερό βαθιά μέσα στην επιφάνειά του, προσφέροντας έντονη και μακράς διάρκειας ενυδάτωση. Επίσης, ανακουφίζει και καταπραΰνει το δέρμα βελτιώνοντας την όψη της επιδερμίδας. Αυτό που περιμένετε να δείτε ως αποτέλεσμα είναι μειωμένη λιπαρότητα και ισορροπία  (όχι πολύ λιπαρό, ούτε και πολύ ξηρό). Μετά από εβδομάδες, μια πιο καθαρή επιδερμίδα.

Το La Roche-Posay Cicaplast Lips καταπραΰνει, επανορθώνει και προστατεύει τα ξηρά, σκασμένα και ερεθισμένα χείλη. Χάρη στη σύνθεσή του που συνδυάζει πανθενόλη 5% με MP-LIPIDS, λιπίδια που ενεργοποιούν τη σύνθεση ενυδατικών παραγόντων και πρωτεϊνών. Η υφή του δημιουργεί άνεση και προστατεύει από τις εξωτερικές αντιθέσεις του καιρού,χαρίζοντας ανακούφιση.

Ο καθαρισμός έιναι η σημαντικότερη ιεροτελεστία για την καλύτερη συντήρηση της επιδερμίδας. Το επιδιώκουμε και μας επιβραβεύει…

Τα παραπάνω προϊόντα μπορείτε να τα βρείτε σε καταστήματα ή στο eshop της Sephora ή σε επιλεγμένα φαρμακεία.

Photo credits:@chermitovee (unsplash)

You may also like