Καλοκαιρινό menu και υπέροχη θέα στο εστιατόριο Art Lounge

Με πανοραμική θέα στην Αθήνα και ένα χώρο μοναδικού contemporary design, το εστιατόριο Art Lounge υποδέχεται τους επισκέπτες του…Με ανανεωμένο μενού και καλοκαιρινή διάθεση. Μόλις λίγα βήματα από το Σύνταγμα, ανάμεσα στο ιστορικό και μοντέρνο κέντρο της πόλης, αποτελεί την ιδανική πρόταση για όσους θέλουν να συνδυάσουν καλοκαιρινές στιγμές με θέα στην πόλη. Και φυσικά με ξεχωριστές γαστρονομικές εμπειρίες. Τοποθετημένο στην κορυφή του NEW Hotel, το Art Lounge φέρνει σε απόλυτη αρμονία την αίσθηση ιδιωτικότητας που αποζητά κάποιος με την οικειότητα του χώρου…Τοποθετώντας σε πρώτο πλάνο τη γεύση,  την τέχνη και τη μοντέρνα αισθητική.

Ένας χώρος μοναδικού design για ξεχωριστές γαστρονομικές εμπειρίες με θέα

Το ιδιαίτερο design του NEW Hotel είναι επιμελημένο από το βραβευμένο δίδυμο Βραζιλιάνων σχεδιαστών, Fernando και Humberto Campana. Συνεργάστηκαν με φοιτητές αρχιτεκτονικής από το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας. Τι μπορούμε να θαυμάσουμε; Τα φωτιστικά σε σχήμα καμπάνας στο χώρο του bar, που συναντώνται και στο Café Campana στο Μουσείο Musee d’Orsay στο Παρίσι…Τα αναδημιουργημένα έπιπλα με τα εντυπωσιακά βελούδινα υφάσματα… Αλλά και τα φωτιστικά δαπέδου ντυμένα με δέρμα. Στοιχεία που δίνουν απευθείας την ξεχωριστή αισθητική του αυθεντικού contemporary design που χαρακτηρίζει το ξενοδοχείο συνολικά.

Στον χώρο, ξεχωρίζουν  τα μοναδικά έργα τέχνης όπως τα Art Magazines Ads (1988-1989) του πρωτοποριακού Αμερικανού καλλιτέχνη Jeff Koons. Έργα που έχουν προβληθεί στις σημαντικότερες γκαλερί του κόσμου, καθώς και μια σπάνια συλλογή βιβλίων τέχνης προσβάσιμη στους επισκέπτες. Μια πανοραμική θέα στην Αθήνα που εκτείνεται από τον Λυκαβηττό μέχρι την Ακρόπολη… Ώστε το Art Lounge να είναι από τα αγαπημένα σημεία συνάντησης στην πόλη για όλες τις ώρες της ημέρας.

Γεύσεις με ελληνικές, μεσογειακές και fusion αποχρώσεις

Η έμπνευση πίσω από τον σχεδιασμό του ξενοδοχείου βασίζεται στο πάντρεμα του χθες και του σήμερα… Στην παράδοση που εκφράζεται μέσα από την μοντέρνα οπτική με το ένα στοιχείο να συμπληρώνει το άλλο χωρίς να το καταργεί.  Αυτό ακριβώς το πέρασμα από το παρελθόν στο παρόν και η μεταξύ τους σύνδεση, αποτυπώνεται πλήρως και στη γαστρονομική φιλοσοφία του εστιατορίου. Δημιουργικά πιάτα επηρεασμένα από την ελληνική παράδοση. Δίνεται έμφαση στην κορυφαία πρώτη ύλη και με προσιτή εμφάνιση. Οι συνδυασμοί των υλικών έχουν στο επίκεντρο την φίνα γεύση αλλά και την διατροφική αξία κι αποτελούν μια ξεχωριστή εμπειρία για όσους  επιθυμούν τις καθαρές γεύσεις.

The concept

Executive Chef του Ομίλου YES! Hotels είναι ο Μπάμπης Κουντούρης. Έχει εμπειρία στις απαιτητικές κουζίνες σημαντικών ξενοδοχείων της Ελλάδας αλλά και 2στερα και 3 αστερα εστιατόρια της Ευρώπης. Ο σεφ βασίζεται σε ελληνικές επιρροές επιμένοντας σταθερά στην επιλογή ελληνικών προϊόντων καθώς και στην ισορροπημένη χρήση μυρωδικών και βοτάνων  σε όλες τις προτάσεις πιάτων. Το αποτέλεσμα μεταφράζεται σε ελληνικά-μεσογειακά πιάτα με fusion στοιχεία… Όπως το φρέσκο χταπόδι «Σπετσιώτα» με βελούδινη κρέμα πατάτας με μάραθο και σάλτσα «Σπετσιώτα»… Τη σαλάτα με άγρια ρόκα &barbequed παντζάρι, ξύγαλο Σητείας & vinaigrette μαύρης τρούφας. Δεν μπορούμε να παραλείψουμε τα ψωμάκια ατμού με γαρίδα panko relish καυτερής πιπεριάς με γλυκάνισο και κόλιανδρο αλλά και στα κυρίως όπως το Αρνίσιο kebab με pesto λιαστής ντομάτας και αέρινη béchamel.Ο γλυκός επίλογος της κάρτας κλέβει την παράσταση. Τα επιδόρπια; Το μοναδικό Goat cheesecake, η δροσερή τροπική πανακότα, η λαχταριστήτάρτα σοκολάτας και άλλα που θα σας ενθουσιάσουν.

Στα highlights του εστιατορίου είναι  τα σπιτικά οργανικά αρτοσκευάσματα που παρασκευάζονται καθημερινά στο in-house αρτοποιείο του ξενοδοχείου. Με πλούσια ποικιλία αλεύρων κορυφαίας ποιότητας όπως κίτρινο,ολικής άλεσης, ζέας και βρώμης.

Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα έως Κυριακή 12.00 μμ – 00.00 πμ

Τηλέφωνο Κρατήσεων: +30 210 3273170

NEW Hotel

Φιλελλήνων 16 & Ναυάρχου Νικοδήμου 1 (είσοδος από Ναυάρχου Νικοδήμου), 7ος όροφος

You may also like