Η καλύτερη ζεστή σοκολάτα, από τη Νατάσα Σχοινά

1458630_10152081724976955_478608956_nΗ καλύτερη ζεστή σοκολάτα που έχετε πιει ποτέ θα είναι στο φλιτζάνι σας σε 3-4 λεπτά αρκεί να ακολουθήσετε την συνταγή που ακολουθεί!

Υλικά (για 2 κούπες):

565 ml πλήρες ή ημιαποβουτυρωμένο γάλα

2 κουταλιές της σούπας σοκολάτας (καλής ποιότητας) για ρόφημα

1 χούφτα marshmallows (μαλακά ζαχαρωτά)

ζάχαρη

Διαδικασία:

Βάλε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι. Άφησέ το μέχρι να σιγοβράσει (και όχι μέχρι να βράσει) και, ενώ ζεσταίνεται, ρίξε από μία κουταλιά της σούπας σοκολάτα και λίγη ζάχαρη σε κάθε κούπα. Πρόσθεσε λίγο ζεστό γάλα από το κατσαρολάκι στην κάθε κούπα – μόνο όσο χρειάζεται για να διαλυθεί η σκόνη της σοκολάτας. Ρίξε μέσα από μερικά marshmallows.

Λίγο πριν βράσει το γάλα, ρίξε το σε μία πλαστική κανάτα ή φιάλη και βίδωσε καλά το καπάκι. (Το ιδανικό είναι η κανάτα ή η φιάλη που θα χρησιμοποιηθεί να χωράει διπλάσια ποσότητα από αυτή που βάζουμε μέσα, έτσι ώστε να έχει χώρο να ανακινηθεί καλά). Πήγαινε πάνω από τον νεροχύτη (για να μην λερώσουμε και τίποτα) και, αφού βάλεις πάνω στο καπάκι μία πετσέτα, ανακίνησέ το δυνατά για 1 λεπτό. Αυτό το κάνουμε για να πετύχουμε το αφρώδες τελείωμα που γάλακτος που σε όλους αρέσει.

Αφαίρεσε το καπάκι, προσέχοντας τον ατμό, και πρόσθεσε το γάλα στις κούπες. Ανακάτεψε το ελάχιστα και είναι έτοιμο! Η τελειότητα στο ποτήρι σου!

Πηγή:  εδώ , nelement

You may also like