Καταλήξατε στα fitness New Year Resolutions σας;

Τι κι αν “φάγαμε” το μισό Ιανουάριο; Έχουμε ακόμη την ευκαιρία να αποφασίσουμε τι θέλουμε να βελτιώσουμε ή και να πετύχουμε αυτή τη νέα χρονιά. Ένας τομέας όπου σίγουρα θέλουμε να προσθέσουμε μερικά resolutionsείναι κι η διατήρηση της καλής μας  υγείας. Πώς το καταφέρνουμε αυτό; Δείτε τις συμβουλές μας!

               01 Προσπαθούμε να αντέξουμε στη “σανίδα” λίγο παραπάνω. Η “σανίδα” είναι από τις καλύτερες ασκήσεις για πιο δυνατό κορμό που ενδυναμώνει ταυτόχρονα κοιλιακούς ραχιαίους και γλουτιαίους. Ξεκινώντας από τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα, με λίγη παραπάνω προσπάθεια σταδιακά μπορούμε να κρατήσουμε τη στάση για 90 δευτερόλεπτα ή ακόμη και για δύο λεπτά.

               02 Πίνουμε περισσότερο νερό. Όλοι ξέρουμε τα προτερήματα της επαρκούς κατανάλωσης νερού, όπως η σωστή ενυδάτωση του οργανισμού μας η οποία, μεταξύ άλλων, συμβάλλει σε μία λαμπερή κι υγιή επιδερμίδα. Επιπλέον, το νερό μας δίνει περισσότερη ενέργεια και μας βοηθά στην απώλεια περιττού βάρους. Κι όχι, δε θα βαρεθώ να σας προτρέπω να πίνετε περισσότερο νερό!

               03 Περπατάμε περισσότερο. Κι όμως, το περπάτημα είναι μία εξαιρετική μορφή άσκησης που δεν κουράζει και, παρ’ όλα αυτά, την παραβλέπουμε. Εκμεταλλευόμαστε λίγο περισσότερο τον καθημερινό περίπατο με τον τετράποδο φίλο μας και, όποτε οι συνθήκες το επιτρέπουν και έχουμε την ευκαιρία, πηγαίνουμε για τις όποιες δουλειές μας… με τα πόδια! Και βέβαια, πού και πού μπορούμε να χρησιμοποιούμε και τις σκάλες!

               04 Τρώμε περισσότερα φρούτα. Είναι το καλύτερο σνακ που μπορούμε να απολαύσουμε, μια που είναι γευστικά και μας κρατούν χορτάτους για περισσότερη ώρα. Επίσης, τα φυσικά τους σάκχαρα μας δίνουν ενέργεια που παραμένει, σε αντίθεση με τα παροδικά boostsενός γλυκίσματος με επεξεργασμένα σάκχαρα.

               05 Δίνουμε μία ευκαιρία στο τμήμα γυμναστικής που μας ενδιαφέρει.Υπάρχουν πολλές επιλογές γυμναστικής που ανταποκρίνονται περισσότερο στις προτιμήσεις μας, επομένως γιατί να μη τις δοκιμάσουμε φέτος; Είτε πρόκειται για pilates, είτε για τμήμα crossfit είτε για κάποιο σπορ, εφόσον πάρουμε σοβαρά την απόφαση, η γυμναστική μας θα είναι απόλαυση. Επίσης, μην ξεχνάμε πως πολλά γυμναστήρια προσφέρουν δωρεάν το πρώτο μάθημα ως δοκιμή.

               06 Κοιμόμαστε περισσότερο. Ο αρμονικός κι επαρκής ύπνος είναι ιδιαίτερα σημαντικός σε ό,τι αφορά τη συνολική μας υγεία και βεβαίως μας προσφέρει ενέργεια. Ξεκινάμε μειώνοντας από νωρίς τη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών, ενώ και μερικές απλές ασκήσεις yogaμπορούν να μας χαλαρώσουν για όνειρα γλυκά!

               07 Γυμναζόμαστε το πρωί. Το απόγευμα, μετά από μία έντονη μέρα, είναι πολύ πιο εύκολο να παραβλέψουμε τη σωματική μας άσκηση, ειδικά τώρα το χειμώνα που νυχτώνει νωρίς και έχει και κρύο. Αν, όμως, καταφέρουμε να αφιερώσουμε λίγο χρόνο το πρωί για τη γυμναστική μας, τότε θα έχουμε όλην την υπόλοιπη μέρα ενέργεια και το απόγευμα θα έχουμε χρόνο για να βγούμε με τους φίλους μας, να αφιερώσουμε ποιοτικό χρόνο στην οικογένειά μας ή πολύ απλά για να ασχοληθούμε με ό,τι μας ευχαριστεί.

               Αν το καλοσκεφτούμε, όλοι οι παραπάνω στόχοι κάθε άλλο παρά απαιτητικοί είναι. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι απλά επιμονή και τα υπόλοιπα… θα έρθουν από μόνα τους!

               Πηγή: Pop Sugar

               Photo credits: CNBC, Inc &Performance Health

You may also like