Κι όμως, οι γυναίκες είναι καλύτερες στις διαπραγματεύσεις επειδή φλερτάρουν….

Έρευνα Βρετανών και Αμερικανών ερευνητών έδειξε ότι οι γυναίκες που φλερτάρουν ενώ διαπραγματεύονται την τιμή ενός αυτοκινήτου για παράδειγμα, εξασφαλίζουν γενναία έκπτωση για τον εαυτό τους!

Φυσικά, όπως έχετε καταλάβει ήδη το… κόλπο πιάνει μόνο αν ο πωλητής είναι άντρας!

 

Σε ένα πείραμα ζητήθηκε από περίπου 100 άντρες και γυναίκες να φανταστούν ότι πουλούσαν ένα αυτοκίνητο αξίας 750 λιρών Αγγλίας.

 

Οι ερευνητές έκαναν πειράματα με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της γυναικείας γοητείας, η οποία ορίστηκε ως ο συνδυασμός ζεστασιάς και φιλικότητας με διάθεση για παιχνίδι, κολακεία και σεξουαλικότητα.

Στη συνέχεια τους δόθηκαν λεπτομερείς πληροφορίες για τον πιθανό «θηλυκό αγοραστή». Οι πληροφορίες που πήραν οι μισοί έκαναν λόγο για μια γυναίκα που φλέρταρε καθ’ όλη τη διάρκεια της συναλλαγής. Οι τακτικές της είχαν να κάνουν με έντονα βλέμματα από πάνω μέχρι κάτω προς τον πωλητή, με το να κλίνει προς τα εμπρός και να ακουμπά το χέρι του πωλητή, να τον φλερτάρει και να του κλείνει το μάτι την ώρα που του ζητούσε να της κάνει μια καλύτερη τιμή.

Η περιγραφή που πήραν οι άλλοι μισοί αφορούσε περισσότερο μια «επιχειρηματική συναλλαγή».

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι αγοραστές που δε δίσταζαν να φλερτάρουν δέχτηκαν καλύτερες προσφορές στην τιμή μέχρι και 20% κάτω, αλλά μόνο από τους άντρες πωλητές.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύονται στο Personality and Social Psychology Bulletin.

Πηγή

You may also like