Κονφί πορτοκαλιού

Χρόνος παρασκευής : περίπου 60 λεπτά
[check_list]

  • Θα χρειαστείτε μια μεσαία κατσαρόλα με χοντρό πάτο και το/τα ανάλογο/α βάζο/α

[/check_list]
ΥΛΙΚΑ: ( Για 3-4 βάζα των 500 ml. )
 1 κιλό πορτοκάλια, κατά προτίμηση βιολογικά
 800 gr. ζάχαρη για κάθε κιλό
 Ο χυμός από 1 μεσαίο σε μέγεθος λεμόνι
 1 λοβός φρέσκιας βανίλιας ( προαιρετικά )

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Πλένουμε τα πορτοκάλια σχολαστικά και τα βράζουμε για μισή περίπου ώρα μέχρι να μαλακώσουν. Πετάμε το νερό και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Τα κόβουμε πολύ λεπτές φέτες και τα ρίχνουμε μαζί με το χυμό που έχουν αποβάλει στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια που έχουμε σχίσει στη μέση.

κονφί+πορ..Βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας ανα τακτά χρονικά διαστήματα με μια ξύλινη κουτάλα. Στο μεταξύ ξεπλένουμε με ζεστό νερό τα βάζα και τα τοποθετούμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 100 βαθμούς Κελσίου και έχουμε στρώσει μια καθαρή πετσέτα. Τα αφήνουμε για 15-20 λεπτά για να τα αποστειρώσουμε. Η μαρμελάδα ( κονφί ) είναι έτοιμη όταν βγάλουμε με ένα κουτάλι μια μικρή ποσότητα σε ένα πιατάκι, αφήσουμε να κρυώσει και περνώντας το δάχτυλό μας από το μείγμα το αυλάκι που θα σχηματιστεί παραμείνει ανοιχτό.

Προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού και γεμίζουμε τα ζεστά βάζα με την καυτή μαρμελάδα, καπακώνουμε και αφήνουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν τελείως.

Συνοδεύει άριστα το γιαούρτι, σοκολατένια παγωτά ή τρώγεται σκέτο σαν γλυκό κουταλιού.

Υ.Γ. Μην ακολουθείτε πιστά καμία συνταγή- παρά μόνο αν σας κάνει κέφι-Βάλτε τη δική σας έμπνευση και τότε το γευστικό αποτέλεσμα είναι εξασφαλισμένο…

You may also like