Κοπανάκια κοτόπουλου με κρασί & μουστάρδα, από τη Νιόβη Αναζίκου

Ένα νόστιμο πιάτο που γίνεται γρήγορα και κερδίζει εντυπώσεις. Μπορείτε να το σερβίρετε σε μπουφέ, σε τραπέζι με φίλους και συνοδεύστε το με ένα καλό λευκό ξηρό κρασί.

Υλικά:
6 κοπανάκια κοτόπουλο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι κρασί λευκό
1 κουταλάκι γλυκού εστραγκόν αποξηραμένο ή ρίγανη
1 φλιτζάνι ζεστό νερό
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
χυμό από ένα λεμόνι
αλατοπίπερο

kopanakia kotopoulo k-mag.grΕκτέλεση:
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι, μόλις κάψει καλά προσθέτουμε τα κοπανάκια και αφήνουμε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές σε δυνατή φωτιά.
Έπειτα προσθέτουμε το κρεμμύδι μόλις γίνει διάφανο ρίχνουμε και το σκόρδο μαγειρεύουμε για 2 λεπτά και σβήνουμε με κρασί. Μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το νερό, χαμηλώνουμε την φωτιά μισοσκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε να πιει τα υγρά. Τέλος σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και βάζουμε την μουστάρδα, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και σερβίρουμε διακοσμημένο το πιάτο με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Συνοδεύεται εξαιρετικά με σπυρωτό ρύζι και πανδαισία πράσινων λαχανικών.

Περισσότερα για τη Νιόβη Αναζίκου, μπορείτε να διαβάσετε εδώ

You may also like