Κρατήστε θέση στη Θεσσαλονίκη! Φεβρουάριος, Vol. 4

Ομιχλώδης κομματάκι μας έγινε η Θεσσαλονίκη μας! Ας γεμίσουμε, όμως, αισιοδοξία – ΟΚ, κι ας δείξουμε και λίίίίίγη πίστη στους μετεωρολόγους! – πως τις επόμενες μέρες ο καιρός θα φτιάξει. Η συμπρωτεύουσα όμως δεν πτοείται από τα παιχνίδια του καιρού, επομένως… κρατήστε σημειώσεις γιατί για τις παρακάτω δραστηριότητες θα χρειαστεί δήλωση συμμετοχής! Οι Πυγολαμπίδες στο Κλουβί μου εκμυστηρεύτηκαν κάτι πολύ ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, αλλά δε μπορούσα να μην τις μοιραστώ μαζί σας!

 

          01+Σχεδία..  Είμαστε ακόμα σε κλίμα Αποκριών και τα παιδάκια έχουν ήδη ξετρελαθεί με την ιδέα του μασκαρέματος! Παράλληλα είναι κοντά κι η Καθαρά Δευτέρα και – καλώς εχόντων των πραγμάτων – η μέρα απαιτεί εξοχή και… χαρταετό! Γι’ αυτό και η Καλλιτεχνική Ομάδα «Σχεδία στην Πόλη» (Παπαμάρκου 8) διοργανώνει το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου εργαστήρι καθαρά… αποκριάτικο! Παιδιά ηλικίας από πέντε έως οκτώ ετών θα έχουν τη δυνατότητα να φτιάξουν τις δικές τους αποκριάτικες μάσκες, αλλά και το χαρταετό τους, ενώ ακόμη θα μάθουν ελληνικά έθιμα των ημερών που διανύουμε. Εσείς, μαμάδες και μπαμπάδες, δεν έχετε παρά να δηλώσετε εγκαίρως συμμετοχή τηλεφωνώντας στο 2310-236344 ή στο 6978-383064 από τις 11:00 έως τις 14:00 κι από τις 18:00 έως τις 21:00. Η συμμετοχή κοστίζει μόλις 5€ κι η τιμή αυτή περιλαμβάνει το πρωινό και τα υλικά του εργαστηρίου. Αξίζει να σημειωθεί πως τα έσοδα από τις συμμετοχές για το εργαστήρι στηρίζουν τα προγράμματα της Ομάδας για παιδιά με ιδιαίτερες δυσκολίες.

 

Αν για κάποιο λόγο δεν προλάβετε το σαββατιάτικο αυτό εργαστήριο για να φτιάξει το παιδάκι σας το χαρταετό του, μην αγχωθείτε! Το Δημιουργικό Βιβλιοπωλείο «Κάτι Γίνεται» (Γεωργίου Παπανδρέου 27) οργανώνει την τελευταία Τετάρτη του Φεβρουαρίου – στις 26 – καλλιτεχνικό εργαστήρι για να φτιάξετε το χαρταετό σας. Δεν υπάρχει ηλικιακό όριο για τα παιδιά που επιθυμούν να συμμετάσχουν και θα πραγματοποιηθούν τρία τμήματα – 07:00 – 18:00 , 18:00 – 19:00 και 19:00 – 20:00. Η είσοδος είναι δωρεάν, αλλά είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο 2310-846790.

 

03 Art2Art Για να μη… μου γκρινιάζουν οι γονείς πως τους ξεχνάω, σήμερα έχω κάτι και για τις μαμάδες που θα τους άρεσε να δοκιμάσουν αν… «το έχουν» με το πλέξιμο! Το Εργαστήρι Μάθησης και Δημιουργικής Εκπαίδευσης «Art2Art» (Παπάφη 149) διοργανώνει τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου σεμινάριο nuno-felting. Το nuno-felting είναι μία αρχαία γιαπωνέζικη τεχνική για να δημιουργήσει κάποιος ύφασμα από φυσικό μαλλί προβάτου. Χωρίς να χρειάζεστε εμπειρία, θα μπορέσετε να κατασκευάσετε μόνη σας μία μοναδική εσάρπα και φυσικά να προσθέσετε ένα ιδιαίτερο κομμάτι στα χειμωνιάτικα αξεσουάρ σας! Εσείς δεν έχετε παρά να διαλέξετε τη μέρα που θέλετε να παρακολουθήσετε το σεμινάριο, αλλά προσοχή: δηλώστε ΣΗΜΕΡΑ συμμετοχή τηλεφωνικά στο 6944-778263 ή στο 6945-972977 ή στέλνοντας ένα e-mail στο [email protected] .Το κόστος συμμετοχής είναι 32€/σεμινάριο και στην τιμή συμπεριλαμβάνεται το ΦΠΑ (23%) αλλά κι όλος ο εξοπλισμός και τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε, τα οποία θα σας δώσει το Art2Art!

 

Σας εύχομαι δημιουργικές στιγμές, ό,τι κι αν διαλέξετε!

You may also like