Κρύωμα ή αλλεργία; 4 στοιχεία που θα σας δώσουν την απάντηση

Νιώθεις χάλια αυτή τη στιγμή και περνάς την ώρα σου γκουκλάροντας τα συμπτώματα που αισθάνεσαι μήπως και βρεις τι έχεις. Σταμάτα το τώρα. Ποτέ δεν κοιτάμε στο Ίντερνετ για θέματα υγείας, μιας και όπως πολύ καλά γνωρίζουμε από προηγούμενες εμπειρίες, θα καταλήξουμε τουλάχιστον να χάσουμε τον ύπνο μας, φοβούμενοι για τα χειρότερα.  Στην περίπτωση που έχετε κρυώσει, ξέρετε πως οι επόμενες εφτά ημέρες προβλέπονται δύσκολες. Εάν όμως είναι αλλεργία τα πράγματα είναι διαφορετικά, και η συνέχεια είναι άκρως ενοχλητική μιας και οι αλλεργίες δεν γνωρίζουν εποχή. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιες διακριτές διαφορές μεταξύ των κρυολογημάτων και των αλλεργιών, για να καταλάβουμε επιτέλους τι μας  συμβαίνει.

1. Βάλτε θερμόμετρο και μετρήστε την θερμοκρασία σας. Οτιδήποτε κάτω από 37,5 δεν είναι πυρετός, μιας και η φυσιολογική θερμοκρασία ποικίλλει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Στην περίπτωση που η θερμοκρασία σας είναι από 37,5 και πάνω, τότε ναι, δυστυχώς έχετε πυρετό και είναι το πρώτο σημάδια του ότι μιλάμε για ιό.

2. Μην μπερδεύουμε το βήχα με το άσθμα, το οποίο και μπορεί να εμφανιστεί με έντονο τρόπο, στην περίπτωση κάποιας αλλεργίας. Αλλά εάν εκτός από τον ξηρό και ερεθισμένο λαιμό, έχετε και φλέμα τότε μιλάμε για κρυολόγημα και όχι για κάποια τυπική αλλεργία.

3. Τα κρυολογήματα, έχουν την τάση να είναι μονόπλευρα. Να επηρεάζουν δηλαδή μόνο την μια πλευρά μας, σε αντίθεση με τις αλλεργίες που συνήθως επηρεάζουν εξίσου και τις δυο μας πλευρές. Συνεπώς εάν έχετε πόνο ή κνησμό και στα δύο μάτια, μάλλον μιλάμε για αλλεργία.

4. Τελευταίο στη λίστα μας, είναι η λεγόμενη καταρροή. Δυστυχώς δεν μπορεί να δοθεί σωστή απάντηση σε αυτό, γιατί δεν υπάρχει πραγματικά καμία διακριτή διαφορά μεταξύ των δύο, εκτός από το χρόνο. Η μόνη διαφορά είναι ότι τα ρινικά συμπτώματα που οφείλονται σε κρύο πρέπει να αρχίσουν να βελτιώνονται εντός τριών έως πέντε ημερών, ενώ οι ρινικές αλλεργίες μπορούν να παραμείνουν στην ίδια ένταση για εβδομάδες.

You may also like