Κωνσταντινούπολη: Μηχανή ανακύκλωσης-ταΐστρα για αδέσποτα ζώα, από την Ελευθερία Σπυράκη

sokak-hayvanlari-geri-donusumle-beslenecek

Μπορεί στη γειτονική χώρα να καταπατώνται καθημερινά τα δικαιώματα των γυναικών, φροντίζουν όμως τα αδέσποτα ζώα στους δρόμους, χρησιμοποιώντας στην Κωνσταντινούπολη ειδικά μηχανήματα ανακύκλωσης που “λειτουργούν” παράλληλα και ως ταΐστρες. Διαβάστε πώς γίνεται….

Δυστυχώς, χρόνο με τον χρόνο, ο αριθμός αδέσποτων ζώων αυξάνεται με αποτέλεσμα, μεγάλο μέρος των τετράποδων φίλων μας να μένουν νηστικά και άλλα να πεθαίνουν από ασιτία.

Στην γειτονική μας χώρα την Τουρκία και πιο συγκεκριμένα στην Κωνσταντινούπολη φαίνεται ότι στο πρόβλημα σίτισης των αδέσποτων ζώων έχει βρεθεί κάποια λύση!Και πιο συγκεκριμένα με ένα σύστημα ανακύκλωσης πλαστικών μπουκαλιών. Και η λειτουργία τους έχεις ως εξής: κάθε φορά που κάποιος ανακυκλώνει ένα πλαστικό μπουκάλι ρίχνοντας το στην ειδική υποδοχή πέφτει τροφή για κατοικίδια σε ένα δοχείο στο κάτω μέρος του μηχανήματος για να τραφούν τα αδέσποτα σκυλιά της πόλης.

Μέχρι στιγμής, οι μηχανές ανακύκλωσης-ταΐστρες έχουν τύχει πολύ θερμής υποδοχής από τους κατοίκους της Πόλης, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που θα περπατήσουν λίγο προκειμένου να ρίξουν τα πλαστικά τους μπουκάλια στο ειδικό μηχάνημα και παράλληλα να ταΐσουν  με αυτόν τον τρόπο τα αδέσποτα.

825c9afb3b2f46b41326baa2fab315caΠέρα από την αύξηση του όγκου των υλικών που καταλήγουν στην ανακύκλωση, το μηχάνημα φροντίζει ώστε το νερό που έχει μείνει στα μπουκάλια να μην πάει χαμένο, καθώς οι χρήστες μπορούν να αδειάσουν το υπόλοιπο νερό σε μια δεύτερη υποδοχή που καταλήγει σε ένα πιατάκι για να ποτιστούν τα ζώα.

Οι τουρκικές Αρχές έδωσαν το πράσινο φως στην εταιρεία Pugedon να εγκαταστήσει τα μηχανήματα όταν έλαβαν διαβεβαιώσεις ότι δεν θα επιβαρυνθεί ο δημόσιος προϋπολογισμός. Η εταιρεία διαθέτει τα χρήματα από τα ανακυκλωμένα υλικά για να αγοράσει περισσότερες ζωοτροφές και θα δημιουργηθούν παρόμοια κέντρα ανακύκλωσης  και για τους ανθρώπους.

Στην Κωνσταντινούπολη, όπως και στην Αθήνα, οι εγκαταλείψεις ζώων, ειδικά σκύλων, είναι υπερβολικά συχνό φαινόμενο και ίσως θα έπρεπε αυτή η εταιρεία να “έρθει” και στην Ελλάδα

https://www.youtube.com/watch?v=U8WxtuhiaJY

Πηγή: εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες για την Ελευθερία Σπυράκη, πατήστε εδώ 

You may also like