Λίζα Μορφονιού, η “ψυχή” του Aigis Suites στην Τζιά

Μία ώρα ταξίδι με το πλοίο από το Λαύριο και φτάνεις σε ένα από τα πιο ωραία μέρη που μπορεί να φανταστείς στην Ελλάδα, ίσως και στον κόσμο. Μία όαση από την καθημερινότητα, μέσα σε μια minimal πολυτέλεια, πιστή στην αρχιτεκτονική της Τζιάς, μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον βρίσκεται το Aigis Suites στο Βουρκάρι, στο δρόμο προς τον Οτζιά. Σε ένα επόμενο κείμενο θα σας περιγράψω την εμπειρία μας με τον Παύλο, αλλά σήμερα θα διαβάσετε τη συνέντευξη με την ιδιοκτήτρια, τη Λίζα, η οποία με τον άνδρα της, Τάκη πριν από 10 χρόνια έφτιαξαν αυτόν τον επίγειο παράδεισο! Πλέον μαζί με τη  κόρη τους, την 24χρονη Άννα προσφέρουν την πιο υπέροχη φιλοξενία στους εκλεκτούς επισκέπτες, καθώς όποιος μένει εδώ αισθάνεται οικεία, μεταξύ φίλων…

Με καταγωγή από τη Τζιά , ήρθατε πριν από πολλά χρόνια για διακοπές και έχετε εγκατασταθεί σχεδόν μόνιμα…

Η αγάπη μας για το νησί και η επιλογή μας από τα 20 μας χρονιά να ανακαλύπτουμε τον κόσμο μας οδήγησε το 1995 να ξεκινήσουμε το μικρό μπαράκι στο Γιαλισκάρι , για να ζούμε στην φύση 2 μήνες το χρόνο, όσο μας επέτρεπαν οι τότε δουλειές μας στην Αθήνα, που δεν είχαν καμία απολύτως σχέση με τον τουρισμό ή την εστίαση, διακοσμήτρια εγώ – ηλεκτρονικός ο Τάκης, ποτέ ούτε για χόμπι δουλειά σε χώρο εστίασης. ο τρόπος ζωής ήταν ιδανικός μας για εμάς με μέλημα μας μόνο την προσωπική μας ζωή και το μεγάλωμα της κόρης μας σε ένα υγιές περιβάλλον Τ άστρα άφησαν ιστορία για την επαφή του κόσμου, την επικοινωνία και τη διασκέδαση όλων των ηλικιών. Πέρασαν 17 αξέχαστα χρόνια, έξι μήνες στο νησί και έξι στην Αθήνα.

Μετά την επιτυχία στο Γιαλισκάρι ποσό εύκολο ή δύσκολο ήταν να μεταπηδήσετε στον “ξενοδοχειακό” τομέα;

Μεγαλώνοντας αναζητήσαμε περισσότερη ηρεμία ,αλλά πάντα πιστοί σε αυτό που είχαμε επιλέξει, οδηγηθήκαμε στο να φτιάξουμε το Aigis Suites. Η εμπειρία μας πλέον πολύ μεγάλη στο χώρο της φιλοξενίας αλλά και στις ανάγκες ενός ταξιδιώτη ,γυρίζοντας 20 χρόνια και τις 4 ηπείρους εκτιμήσαμε πολύ καλά ποσό σημαντική είναι η φιλοξενία, το κέφι και το μεράκι των Ελλήνων. Από αυτής της πλευράς ήταν λοιπόν όλα πολύ εύκολα, στήσαμε το ξενοδοχείο βάση των δικών μας αναγκών και εμπειριών . Δύσκολο ήταν η οργάνωση που ήταν κόντρα σε όλα τα business plans της εποχής, όλοι οι επαγγελματίες του τουρισμού ήταν εντελώς αντίθετοι με το εγχείρημα μας υψηλό κόστος κατασκευής, 9 μόνο σουίτες , πολλά άτομα προσωπικό,και η Κέα μη τουριστικός προορισμός όλα αρνητικά είμαστε οι μονοί που βλέπαμε με πολύ κέφι και πίστη αυτή την ιδέα την υποστηρίξαμε με πολλή αγάπη και πάθος εγώ και ο Τάκης στην αρχή και η κόρη μας Άννα στην συνέχεια και με επαγγελματική κατάρτιση.

Ποιο είναι το βασικό concept του Aigis Suites στην Τζιά; Ισχύει ότι το μυστικό της επιτυχίας του Aigis suites είναι η ήρεμη δύναμη που εμπνέετε με τον σύζυγο σας;

Το concept ήταν ακριβώς αυτό που πρεσβεύουμε, εμείς η αληθινή μας ζωή, η οικογένεια μας, η σχέση μας σαν ζευγάρι, ο τρόπος που ζούμε 34 χρόνια μαζί, η μουσική που ακούμε, ο τρόπος που διασκεδάζουμε και πάνω από όλα ο απόλυτος σεβασμός στους φιλοξενούμενους μας στους ανθρώπους που επιλέγουν να περάσουν μαζί μας τις διακοπές τους . Γιατί αυτό τελικά επιλέγουν όλοι διακοπές με την οικογένεια του Aigis και είμαστε πολύ τυχεροί γι αυτό και έτσι δικαιωθήκαμε απόλυτα αυτές τις δύσκολες εποχές. Μια δυσκολία που προέκυψε από αυτό το consept ήταν η διαχείριση του πολύ κόσμου που από 200-300 άτομα μια παρέα όλοι στο Γιαλισκάρι, στο Αigis χωρούσαν μόνο 20. Φέτος κλείνει 10 χρόνια λειτουργίας και ίσως υπάρχει κόσμος που αυτό δεν μας το έχει συχωρέσει. Φέτος λοιπόν είναι η χρονιά που ζητάμε συγνώμη ξεκινώντας πλέον το sunset bar -resto Για όλο τον κόσμο που επιθυμεί να μας επισκεφθεί να απόλαυση την καταπληκτική θέα και να γευτεί αυθεντικές τζιώτικες γεύσεις με τις φρέσκες ιδέες του νεαρού chef μας και τα ιστορικά πλέον κουβανέζικα cocktails που διδαχθήκαμε στα φημισμένα μπαρ της Αβάνα και τα μεταφέραμε με απόλυτη ακρίβεια πριν 20 χρονιά στην δίκη μας “Τζιαμάικα”. Μέσα από όλα αυτά ναι σίγουρα η επιτυχία μας συνδέεται από την δύναμη της σχέσης μας σαν ζευγάρι.

Υπάρχουν εκπλήξεις που μας επιφυλάσσετε για τη σαιζόν που μόλις ξεκίνησε;

Μονό εκπλήξεις μπορείς να ζεις κοντά μας Φέτος κλείνουμε 10 χρονιά στο Αigis και 22 στο νησί, εκτός λοιπόν ότι όλα αλλάζουν πάντα βάσει της διάθεσης του κόσμου και εύκολα μια ήσυχη βραδιά εξελίσσεται σε ένα πάρτι φίλων, μια συνηθισμένη μέρα γίνεται μια περιπέτεια σε άγνωστα μέρη του νησιού και πολλά πολλά άλλα. Φέτος θα γιορτάζουμε όλη την σεζόν με live και εκδηλώσεις που θα ανακοινώνονται στο νέο μας site και στα social media του AIGIS.

Γιατί πιστεύετε ότι η Τζια μπορεί να αποτελέσει τον ιδανικό προορισμό για όσους μένουν στην Αθήνα;

Η Τζιά είναι ιδανικός προορισμός για όσους επιλέγουν ποιοτικές και ήσυχες διακοπές που δίνουν σημασία στα συναισθήματα στις ανθρώπινες σχέσεις και στις ουσιαστικές απολαύσεις με ή χωρίς πολλά χρήματα από το πλοίο αντιλαμβάνεται κάνεις πόσο εύκολα οι άνθρωποι επικοινωνούν μετάξι τους ελάχιστοι τουρίστες ελάχιστοι άγνωστοι όλοι γνωρίστηκαν κάποια στιγμή στις λίγες οργανωμένες παραλίες η στο μικρό Βουρκάρι με τα λίγα μαγαζάκια που διασκεδάζοντας έγιναν μια παρέα και μετά θαμώνες του νησιού.  Είμαστε μόνο  μία ώρα από την Αθήνα και πραγματικά μόλις φθάνει κάνεις στο νησί όλα αλλάζουν… βρίσκεσαι στις Κυκλάδες με πολλές καταπληκτικές ερημικές παραλίες, με το φημισμένο δρυοδάσος που ημερεύει το άγριο τοπίο της ενδοχώρας, με την γραφική χώρα από τις ωραιότερες των Κυκλάδων, ιδανικό μέρος για να περάσει καλά όλη η οικογένεια, χωρίς κινδύνους, χωρίς κραιπάλες απλά για να ζήσει αυθεντικές στιγμές
Πιστεύουμε ότι ζούμε στην ομορφότερη χώρα του κόσμου και παρά τις υπερβολικές δυσκολίες που βιώνουμε όλοι πρέπει να είμαστε ευγνώμονες και να απολαμβάνουμε τις στιγμές σε όλο τους το μεγαλείο.Αυτό κάνουμε στη Τζιά.

fb: Aigis Suites

instagram: @aigissuites

You may also like