Λαζάνια με τρία τυριά και κολοκυθάκια

ΥΛΙΚΑ:
8 λαζάνια βρασμένα
25 ml. ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
2 κολοκυθάκια μέτρια, τριμμένα και μετά στημένα
100 γρ. ρικότα τριμμένο
60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
1 αυγό μεγάλο, χτυπημένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
κλασσική ιταλική σάλτσα περίπου 200 ml.
100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
1/2 ματσάκι βασιλικό προαιρετικά

d56e0f0e5b1f2c75b0798bb2b0a4e90d_LΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

Για τη σάλτσα click εδώ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Απλώνουμε τη σάλτσα μας στο ταψί ή στο πυρέξ που θα φτιάξουμε τα λαζάνια μας.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το σκόρδο μαζί με το ελαιόλαδο για περίπου 1 λεπτό και στη συνέχεια προσθέτουμε τα τριμμένα και στημένα κολοκύθια αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαγειρεύουμε για περίπου 4-5 λεπτά ή μέχρι τα λαχανικά μας να μαλακώσουν.

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το μίγμα των κολοκυθιών μαζί με το τυρί ρικότα την παρμεζάνα το αυγό και αν θέλουμε λίγο ακόμα αλάτι και πιπέρι.
Σε καθαρή επιφάνεια βάζουμε τα λαζάνια μας που τα έχουμε βράσει και έχουμε σουρώσει καλά από τα νερά. Παίρνουμε 1 – 2 κ.σ. από το μίγμα κολοκυθιών και τυριών και το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του λαζανιού μας. Στη συνέχεια τυλίγουμε σε ρολό και το τοποθετούμε στο πυρέξ ή στο ταψί μας που έχουμε απλώσει ένα μέρος της σάλτσας, με την ένωση να βρίσκεται στην κάτω πλευρά.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα λαζάνια μας. Στη συνέχεια απλώνουμε επάνω σε κάθε λαζάνι λίγη από τη σάλτσα που μας έχει περισσέψει και πασπαλίζουμε τριμμένη μοτσαρέλα.

Σκεπάζουμε το πυρέξ μας με αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε στο φούρνο να ψηθεί περίπου για 40 λεπτά ή μέχρι τα τυριά μας στο εσωτερικό από τα λαζάνια να έχουν λιώσει. Αποσύρουμε το πυρέξ από το φούρνο πασπαλίζουμε με το βασιλικό που έχουμε ψιλοκόψει και σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό.

Πηγή: cookbox.gr

You may also like