Ομολογώ ότι δεν είμαι φαν της βελγικής κουζίνας -αναρωτιέμαι ακόμα αν υπάρχει αυτός ο ορισμός- αλλά όπως και να ‘χει υπάρχουν κάποια προϊόντα που παράγουν και χρησιμοποιούν ιδιαίτερα όταν μαγειρεύουν σε αυτό το σημείο του πλανήτη. Ένα από αυτά είναι τα -συνήθως- άγευστα λαχανάκια Βρυξελλών και η συγκεκριμένη συνταγή είναι -ίσως- η μοναδική που τα λαχανάκια Βρυξελλών είναι νόστιμα….
Θα χρειαστείτε:
 450 γραμ. λαχανάκια Βρυξελλών, κομμένα στη μέση
 2 φέτες μπέικον κομμένες σε κυβάκια
 1 κ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
 2 κλωναράκια θυμάρι
 1 κ. αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 1 κ. γλυκού χυμό λεμονιού (προαιρετικά)
Βάλτε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει. Πλένετε και κόβετε, αν είναι πολύ μικρά, στη μέση τα λαχανάκια Βρυξελλών ή σε 3 κομμάτια και αφήστε τα να μαγειρευτούν για 3 έως 5 λεπτά.Τα στραγγίζετε.
 Εν τω μεταξύ, τσιγαρίστε το μπέικον σε ένα βαρύ τηγάνι σε μέτρια θερμότητα, ανακατεύοντας τα μέχρι να πάρουν ένα καφέ χρώμα όχι όμως να είναι τραγανά, για 3-6 λεπτά.Αφαιρέστε τα με μια τρυπητή κουτάλα για να στραγγίσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
 Κρατήστε περίπου 1 κουταλιά της σούπας λίπος από το μπέικον, που έχει μείνει στο τηγάνι.
 Πλένετε το τηγάνι ή χρησιμοποιείτε ένα άλλο και προσθέτετε λίγο λάδι και το ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά.
 Προσθέτετε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζετε για περίπου 4 λεπτά.
 Ανακατέψτε τα κλωναράκια θυμάρι με το αλάτι και το πιπέρι.
 Δυναμώνετε τη φωτιά σε μέτρια-υψηλή, προσθέστε τα λαχανάκια Βρυξελλών, και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας για περίπου 3 λεπτά.
 Προσθέστε το μπέικον, το θυμάρι και τον χυμό λεμονιού, αν χρησιμοποιείτε, και ανακατεύετε.
Το σερβίρετε ζεστό…
