Λικέρ από λεμόνι ή αλλιώς limoncello

ΥΛΙΚΑ:
• 6 λεμόνια
• ½ λίτρο καθαρό αλκοόλ
• 200 γραμμ. ζάχαρη
• ½ λίτρο νερό

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Πλένετε καλά τα λεμόνια. Τα καθαρίζετε προσεκτικά (όπως τις πατάτες) χωρίς το λευκό μέρος (κρατάτε μόνο την κίτρινη φλούδα).
Βάζετε τις φλούδες μαζί με το αλκοόλ σε ένα βάζο.Κάποιοι υποστηρίζουν ότι αυτό πρέπει να μείνει σε σκοτεινό δωμάτιο για 30 μέρες τουλάχιστον….
Φτιάχνετε το σιρόπι ζεσταίνοντας το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει. Μόλις κρυώσει, το ρίχνετε στο βάζο. Αφήνετε το μείγμα μια μέρα να καθήσει και έπειτα το φιλτράρετε.

Το μοιράζετε σε γυάλινα μπουκάλια και όταν θέλετε να το σερβίρετε το παγώνετε στην κατάψυξη.

ΤΙΡ
Μπορείτε να ακολουθήσετε την ίδια διαδικασία για λικέρ με μανταρίνια ή πορτοκάλια…

You may also like