Λιναρόσπορος: Το super food που θα σου χαρίσει πιο μακριά και υγιή μαλλιά

Στοιχηματίζουμε ότι γνωρίζεις πολύ καλά ότι ο λιναρόσπορος είναι ένα super food που προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία και γενικά στον οργανισμό μας. Όμως αναρωτιόμαστε αν ξέρεις ότι αυτοί οι τόσο σημαντικοί σπόροι, μπορούν να βοηθήσουν να αποκτήσεις λαμπερά, μακριά και λεία μαλλιά; Παρακάτω ακολουθούν όλοι οι λόγοι, οι οποίοι θα σε πείσουν μια και καλή να βάλεις τους λιναρόσπορους στη διατροφή σου!

Απόκτησε λαμπερά και μακριά μαλλιά, καταναλώνοντας καθημερινά λιναρόσπορους:

Είναι πλούσιοι σε βιταμίνη Ε

Οι λιναρόσποροι είναι πλούσιοι σε βιταμίνη Ε, η οποία είναι ιδανική τόσο για την υγεία του δέρματος όσο και για τα μαλλιά. Η θρεπτική ουσία που προάγει την υγεία του τριχωτού φέρνει μια μείωση στη βλάβη των ελεύθερων ριζών. Επίσης βοηθάει στη βελτίωση της κυκλοφορίας στο κεφάλι, προωθώντας έτσι την ανάπτυξη των μαλλιών. Τέλος, έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση λιναρόσπορων μπορούν να βοηθήσουν και πρόληψη του πρόωρου γκριζαρίσματος των μαλλιών.

Είναι πλούσιοι σε Ω-3 λιπαρά οξέα

Κι όμως, οι λιναρόσποροι είναι πλούσιοι σε Ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι γνωστό ότι είναι υπέροχα για το δέρμα και τα μαλλιά. Τα διατηρούν γεμάτα με θρέψη και τα αποτρέπουν την αφυδάτωση και την ξηρότητα…Ειδικότερα τους μήνες του χειμώνα. Ορισμένες μελέτες βέβαια έχουν δείξει ότι τα Ω-3 λιπαρά οξέα μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της τριχόπτωσης, της αραίωσης των μαλλιών, της πιτυρίδας αλλά και του ξηρού τριχωτού της κεφαλής.

pexels.com

Τα κάνουν πιο δυνατά

Αν γενικά τα μαλλιά σου είναι εύθραυστα και σπάνε πολύ εύκολα, βάλε άμεσα στη διατροφή σου αυτούς τους μαγικούς σπόρους. Οι βιταμίνες και όλα τα ευεργετικά στοιχεία που περιέχουν οι λιναρόσποροι κάνουν τα μαλλιά πιο δυνατά. Επίσης βελτιώνει την ελαστικότητα της τρίχας. Δοκίμασε να βάλεις τους λιναρόσπορους στη διατροφή σου και δες μόνη σου πόσο θα βελτιωθεί η ποιότητα των μαλλιών σου.

Θρέφουν σημαντικά τα μαλλιά

Οι λιναρόσποροι δρουν τόσο στα μαλλιά όσο και στο τριχωτό της κεφαλής, λόγω της παρουσίας θρεπτικών συστατικών, όπως η βιταμίνη Β, μαγνήσιο, μαγγάνιο και σελήνιο. Αυτά τα συστατικά ενισχύουν κατά πολύ την ανάπτυξη των μαλλιών και τα βοηθούν να μεγαλώνουν και να μεγαλώνουν και να μεγαλώνουν….

Photo credits: pexels.com

You may also like