Πες μου τι ζώδιο είσαι… να σου πω τι στολισμός σου ταιριάζει!

Ο γιορτινός στολισμός του σπιτιού για τα Χριστούγεννα αποδεδειγμένα βελτιώνει τη διάθεσή μας αλλά και τη σωματική μας ευεξία. Σε έρευνα του πανεπιστημίου του Surrey, διαπιστώθηκε πως αυτή η έμμεση επαφή με τη φύση δρα καταλυτικά σε νου και σώμα. Φανταστείτε, λοιπόν, πόση ανάγκη έχουμε τη διαδικασία ειδικά φέτος που όλοι μας έχουμε τουλάχιστον δοκιμαστεί από την πανδημία. Το “μαγικό” συστατικό, όμως, που κάνει το στολισμό ακόμη πιο ευεργετικό είναι η προσωπικότητά μας, καθώς αυτήν “ρίχνουμε” με όλο μας το είναι στη διαδικασία. Και τι πιο ιδιαίτερο σε κάθε προσωπικότητα από… το ζώδιό μας; Κάθε ζωδιακός αστερισμός έχει χαρακτηριστικά που αποτυπώνουν τον καθένα από εμάς… Και σίγουρα πολλοί θα βρούμε τον εαυτό μας στις παρακάτω προτάσεις θεματολογίας!

               Για τα ζώδια της Φωτιάς:

  • Για το φιλόδοξο Κριό που λαχταρά την κορυφή, μία ombre διακόσμηση θα κάνει το στολισμό να ξεχωρίσει.
  • Ο φωτεινός Λέων θα αναζητήσει να παίξει με αποχρώσεις του χρυσού και του χαλκού, με το φως να κυριαρχεί ως στοιχείο.
  • Ο δε περιπετειώδης Τοξότης δε μπορεί να προτιμήσει τίποτα λιγότερο από την παράδοση του σκανδιναβικού Βορρά που θα τον φέρει ακόμη πιο κοντά στην περιέργεια που του προξενεί η φύση με κεντρικό άξονα το ξύλο και το χαρτί.

               Για τα ζώδια της Γης:

  • Ο Ταύρος απολαμβάνει τα ρουστίκ σκηνικά, γι’ αυτό κι η δική του διακόσμηση θα αποτελείται από φωτάκια που τρεμοπαίζουν και ξύλινα στολίδια.
  • Ο πρακτικός και τελειομανής Παρθένος από την άλλη θα προτιμήσει στοιχεία που χαρακτηρίζουν μία φάρμα, παίζοντας με χρυσό και λευκό και πλαισιώνοντας με κόκκινο καρό.
  • Ο Αιγόκερως ισορροπεί ανάμεσα στη λογική και το συναίσθημα και για αυτό το “less Is more” είναι motto ζωής. Ένα λεπτοκαμωμένο δέντρο που θα ταιριάξει σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού. Θα είναι σίγουρα στολισμένο με μία λεπτή γιρλάντα και διακριτικά φωτάκια και στολίδια του φτάνουν… και του περισσεύουν!

Για τα ζώδια του Αέρα:

  • Ο πολυάσχολος Δίδυμος θα ήθελε να είναι… διπλός για να κάνει όσα σχεδιάζει! Αυτό σημαίνει πως του αρέσει η ποικιλία για να ικανοποιήσει τις επιθυμίες του. Γι’ αυτό και θα προτιμήσει να μην περιοριστεί στα χρώματα που θα χρησιμοποιήσει.
  • Η αρμονική φύση του Ζυγού αποτυπώνεται άψογα σε μία μινιμαλιστική διακόσμηση. Του φτάνει δηλαδή μία γιρλάντα με διακριτικά φωτάκια και (το πολύ) μερικά κουκουνάρια στα κλαδιά του δέντρου.
  • Από το νερό προήλθε η ζωή και ο Υδροχόος… την φροντίζει με όλη του τη δύναμη. Στο σπίτι του θα ταιριάξει ιδιαίτερα το στοιχείο της θάλασσας – αυτό σημαίνει γαλάζιο κι αποχρώσεις της άμμου στα στολίδια και τις γιρλάντες και ίσως κι έναν… αστερία αντί για το κλασσικό αστέρι!

               Για τα ζώδια του Νερού:

  • Ο δραστήριος και συνάμα ονειροπόλος Καρκίνος φαντάζεται τα τέλεια Χριστούγεννα με μία νότα παράδοσης. Και τι πιο παραδοσιακό από το κυρίαρχο για την εποχή κόκκινο χρώμα σε συνδυασμό με το λαμπερό χρυσό;
  • Σκορπιός και δυναμισμός “πάνε πακέτο”, οπότε δε θα μπορούσε η διακόσμησή του να χαρακτηριστεί με καμία άλλη λέξη εκτός από το “statement”! Το δέντρο πρέπει να είναι λευκό (ή έστω πράσινο στολισμένο με λευκό sprayγια εφέ χιονιού) και στολισμένο με γιρλάντες και στολίδια που θα ξεχωρίζουν τόσο με το υλικό από τα οποία είναι φτιαγμένα όσο και με το σχέδιό τους.
  • Ο Ιχθύς είναι μεν πραγματιστής, αλλά συχνά.. ταξιδεύει κι η φαντασία του, επομένως θα του ταιριάξει “γάντι” μία διακόσμηση “Candy Land” που αποτελείται από χρώματα που θυμίζουν ζαχαρωτά των γιορτών, όπως ροζ, γαλάζιο και πράσινο. Και βέβαια, μην ξεχνάμε τα γλυκά μπαστουνάκια και δίπλα μολυβένια στρατιωτάκια να τα… φυλάνε!

               Ειδικά τα φετινά Χριστούγεννα θέλουμε να είναι μοναδικά για τους σωστούς λόγους! Ας είναι, λοιπόν, κι ο στολισμός ένας από αυτούς!

Πηγή: PsychicWorld.com/ journalistic.org/

Photo credits: @eugenivy_now / unsplash

You may also like