Μανιτάρια στο grill με ελαιόλαδο & μυρωδικά

Προημερών στην HORECA είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε burgers που είχαν ψηθεί πάνω σε ψησταριές weber. Ο chef μας είπε ότι μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε για όλα όσα συνήθως φτιάχνουμε στο grill…. Ενημερωτικά, πάντως, έγιναν η οικογενειακή μας “εμμονή”…

Στην έκθεση, όπου το κυρίαρχο μήνυμα της εταιρίας ήταν «Ξεχωριστές στιγμές που αξίζει να μοιράζεστε και να θυμάστε», μας παρουσίασαν τις τελευταίες τάσεις του γκριλ, όλες τις μεθόδους ψησίματος, τα νέα της αξεσουάρ αλλά και για πρώτη φορά, τα καινοτόμα γκριλ που αγγίζουν την τελειότητα. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της συμμετοχής αποτέλεσε το Live BBQ Show από τους BBQ Specialists της εταιρείας, οι οποίοι ετοίμαζαν αλμυρά και γλυκά finger food φτιαγμένα εξ ολοκλήρου στα καινούρια γκριλ της Weber® για τέλειο μπάρμπεκιου!

ΥΛΙΚΑ:(για 2-4 άτομα)
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο ψιλοκομμένο θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
4 μεγάλα μανιτάρια (150 γραμμάρια το καθένα)
Φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα
Αλάτι
Πιπέρι

15_0ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Προθερμαίνετε το γκριλ του φούρνου σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Ανακατέψτε το λάδι, το σκόρδο, το θυμάρι και το δεντρολίβανο σε ένα μπολ. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι. Βουρτσίστε τα μανιτάρια με μείγμα λαδιού.

Βάζετε τα μανιτάρια στο γκριλ και ψήνετε για 6 – 8 λεπτά γυρίζοντας ανά 4 λεπτά. Τα βάζετε σε μία πιατέλα και τα σερβίρετε με λεμόνι.

Πηγή: sidagi.gr

 

Σχετικά με τη Weber
Η αμερικανική εταιρεία Weber-Stephen Products LLC (με έδρα το Palatine/Ιλινόις) κατασκευάζει υψηλής ποιότητας ψησταριές κάρβουνου, υγραερίου, ηλεκτρικές και αξεσουάρ ψησίματος. Το 1952 ο George Stephen εφηύρε την ψησταριά Weber και ξεσήκωσε την εποχή του ψησίματος. Εξήντα χρόνια αργότερα η οικογενειακή επιχείρηση διαθέτει τα προϊόντα και συνεχίζει να θέτει νέα πρότυπα για το high-end γκουρμέ ψήσιμο. Η Weber® εκπροσωπείται με τα προϊόντα της σε όλο τον κόσμο σε εξειδικευμένα καταστήματα, καταστήματα επίπλων και πολυκαταστήματα.Το Weber® Grill Academy Original, η πρώτη Ακαδημία Μπάρμπεκιου για τους τελικούς καταναλωτές, είναι μια ιστορία επιτυχίας.

weber1

 

You may also like