Μερικά «μυστικά» για το νερό….

*Γιατί πίνουμε νερό; Επειδή προφυλάσσει τις φυσιολογικές λειτουργίες του οργανισμού, βοηθά τη μεταφορά θρεπτικών συστατικών και δρα καθοριστικά στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος. Σε κανονικές περιβαλλοντικές συνθήκες ένας υγιής ενήλικος αποβάλλει περίπου 2-3 λίτρα νερό ημερησίως, δηλαδή περίπου 8 – 12 ποτήρια νερό. Αυτή ακριβώς είναι και η ποσότητα που οι ειδικοί συνιστούν να καταναλώνουμε καθημερινά για να αναπληρώσουμε τις απώλειες. Προφανώς η αποβολή υγρών αυξάνεται το καλοκαίρι λόγω ζέστης και όταν αυξάνεται το επίπεδο φυσικής δραστηριότητας (έντονο περπάτημα, τρέξιμο, άθληση). Οι στατιστικές λένε ότι οι γυναίκες χρειαζόμαστε το καλοκαίρι κατά μέσο όρο 2,7 λίτρα υγρών ημερησίως.

*Πίνουμε εμφιαλωμένο ή «της βρύσης»; Αυτό είναι θέμα γούστου και μόνον. Το εμφιαλωμένο νερό, με το οποίο συνήθως χορταίνουμε τη δίψα μας, είναι φυσικό μεταλλικό νερό που προέρχεται αποκλειστικά από υπόγειες πηγές και εμφιαλώνεται επιτόπου. Η μόνη επεξεργασία που επιτρέπεται σε αυτού του είδους τα νερά είναι η αφαίρεση ή η προσθήκη διοξειδίου του άνθρακα.

* Προσοχή! Όταν πίνουμε εμφιαλωμένο νερό, δεν αγοράζουμε μπουκάλια που είναι εκτεθειμένα στον ήλιο και δεν πίνουμε από το μπουκάλι που έμεινε στο αυτοκίνητο και ζεστάθηκε. Η θερμότητα αλλοιώνει την ποιότητα του πλαστικού και απελευθερώνει χημικές ουσίες επιβαρυντικές για την υγεία.

Επίσης δεν ξαναγεμίζουμε το άδειο μπουκάλι με νερό βρύσης για να αποφύγουμε την ανάπτυξη μικροβίων και βακτηριδίων. Τέλος προσέχουμε πάντοτε την ημερομηνία εμφιάλωσης και λήξης.

Πηγή:  εδώ 

You may also like