Μην δοκιμάσετε ΠΟΤΕ αυτά τα τρικ ομορφιάς!

Το Διαδίκτυο είναι ένας θαυμάσιος τόπος, γεμάτος πληροφορίες για τα πράγματα που αγαπάμε – αλλά δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ότι θέλει προσοχή, γιατί πολλά πράγματα μπορούν να καταλήξουν πολύ λάθος.

Μιλάμε φυσικά για εκείνες τις συμβουλές και θεραπείες ομορφιάς (συνήθως φυσικές) που υπόσχονται θαυματουργικά αποτελέσματα χρησιμοποιώντας οικιακές προμήθειες, συστατικά κουζίνας κλπ. Αλλά πριν ξεκινήσετε να ψάχνετε στα ντουλάπια της κουζίνας, ας δούμε μερικά από τα σημαντικότερα και πιο συνηθισμένα λάθη, που κυκλοφορούν στον παγκόσμιο ιστό.

#1 Αυτό το τρικ κυκλοφορεί εδώ και πολλά χρόνια. Μια μικρή ποσότητα οδοντόκρεμας είναι το μόνο που χρειάζεστε για την εξάλειψη των επίμονων σπυριών. Δυστυχώς, σύμφωνα με τους δερματολόγους, αυτό είναι ξεπερασμένο. Παλιότερα οι οδοντόκρεμες περιείχαν triclosan, ένα χημικό συστατικό που σκότωνε τα βακτηρίδια. Αλλά στις μέρες μας, οι εταιρείες έχουν σταματήσει να χρησιμοποιούν triclosan στην οδοντόκρεμα επειδή η χημική ουσία θα μπορούσε να επηρεάσει τις θυρεοειδικές ορμόνες μας. Η οδοντόπαστα είναι σχεδιασμένη για τα δόντια μας, και όχι για το δέρμα μας, όπου και μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό ή ακόμα περισσότερα σπυράκια.

#2 Υπάρχουν τόσες πολλές DIY συνταγές φροντίδας του δέρματος που περιέχουν χυμό λεμονιού. Είναι αλήθεια ότι τα λεμόνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία είναι γνωστή για τα εκπληκτικά αποτελέσματα που έχει στο δέρμα. Αλλά η εφαρμογή χυμού λεμονιού απευθείας στο δέρμα μας είναι ακόμα ένα μεγάλο όχι. Πέραν του ότι είναι εξαιρετικά όξινος, ποικίλει κιόλας από λεμόνι σε λεμόνι καθότι δεν είναι όλα ίδια. Βέλτιστο σενάριο, είναι η πρόκληση φωτοευαισθησίας. Το χειρότερο σενάριο, χημικά εγκαύματα. Προτιμήστε προϊόντα που περιέχουν τη βιταμίνη C στη σύστασή τους.

#3 Τα ωμά ασπράδια αυγών έχουν γίνει δημοφιλή με τα χρόνια και γενικά φαίνεται να λειτουργούν καλά. Τα ασπράδια αυγών περιέχουν πρωτεΐνες και κολλαγόνο, δύο συστατικά που μπορούν να συμβάλουν στη βελτίωση της ελαστικότητας και της σφριγηλότητας του δέρματος. Αλλά η άμεση χρήση τους στο δέρμα μας μπορεί να προκαλέσει ορισμένους κινδύνους. Τα ωμά αυγά μπορεί να περιέχουν βακτηρίδια που προκαλούν δηλητηρίαση τροφής, όπως η σαλμονέλα, η οποία μόνο καλή δεν είναι για το δέρμα μας. Επιπλέον, αν και τα ασπράδια αυγών έχουν πολλά φυσικά θρεπτικά συστατικά, δεν θα απορροφηθούν όλα από την επιδερμίδα μας. Το κολλαγόνο στα ασπράδια αυγών δεν μπορεί να διεισδύσει στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, επομένως το αποτέλεσμα είναι προσωρινό.

You may also like