Μικρές συμβουλές για να αποφύγουμε τα κουνούπια

… εντός κι εκτός σπιτιού, καθώς μας κυνηγούν παντού, στην πόλη και στην εξοχή!

Ας ξεκινήσουμε με το τι μπορούμε να κάνουμε στο σπίτι μας…

-Φροντίσετε να έχετε γλάστρες με βασιλικό, γεράνια ή λεβάντα, ακόμα και μία ντοματιά.
-Για άμεσα αποτελέσματα, βάλτε σε ένα πιατάκι πράσινο οινόπνευμα ή αρωματικά κεριά κίτρου ή ευκάλυπτου. Μπορείτε να κάψετε ξερά φύλλα δεντρολίβανου.
-Επίσης μπορείτε να τρυπήσετε με γαρύφαλα ένα κομμένο μήλο και να το ακουμπήσετε κοντά σας σε ένα πιατάκι

ΤΙΡ: Πολύ καλό και αποτελεσματικό εντομοαπωθητικό είναι και ο ανεμιστήρας.

Σύμφωνα με το ΚΕΛΠΝΟ, μπορούμε ακόμα:

*Με αντικουνουπικά πλέγματα (σήτες), σε παράθυρα, φεγγίτες, αεραγωγούς τζακιού.

*Με χρήση εντομοκτόνων στον αέρα, τα οποία κ υκλοφορούν στο εμπόριο στις εξής μορφές: αερόλυμα (αεροζόλ), ταμπλέτες, εξατμιζόμενο διάλυμα, σπιράλ («φιδάκια») κ.λπ. Τα εντομοκτόνα δεν πρέπει να εφαρμόζονται στο δέρμα. Σε όλες τις περιπτώσεις θα πρέπει να ακολουθούνται οι οδηγίες χρήσης του σκευάσματος ή της συσκευής.

*Με χρήση λαμπτήρων κίτρινου χρώματος για το φωτισμό εξωτερικών χώρων (προσελκύουν λιγότερο τα κουνούπια).

*Με κούρεμα γρασιδιού, θάμνων και φυλλωσιών (σημεία που βρίσκουν καταφύγιο τα ενήλικα κουνούπια). Προτιμήστε το πότισμα να γίνεται κατά τις πρωινές ώρες.

Τι γίνεται όμως όταν πάμε σε χώρους όπου δεν τα έχουν προβλέψει αυτά ή είμαστε σε ένα εστιατόριο, κινηματογράφο ή ακόμα και στην θάλασσα; Ποιά είναι η λύση που μπορούμε να έχουμε πάντα μαζί μας, στην τσάντα ή στο αυτοκίνητο για άμεση “προστασία“;

Η αγαπημένη ενυδατική σειρά και με εντομοαπωθητική δράση Crilen της FREZYDERM παρέχει μία ποικιλία επιλογών στα εντομοαπωθητικά προϊόντα της, ώστε να βρει καθένας αυτό που του αναζητά, για carefree βραδιές.

Για να καλύψει ακόμη περισσότερες ανάγκες, η FREZYDERM εμπλούτισε τη δημοφιλή σειρά με νέους κωδικούς προϊόντων. Συγκεκριμένα, πρόσθεσε στην οικογένεια Crilen δύο πρακτικές συσκευασίες: το ενυδατικό Crilen Roll-Ball και με εντομοαπωθητική δράση, ενώ τα μαντηλάκια Crilen κυκλοφορούν πλέον σε ατομική συσκευασία, που χωρά ακόμη και στην τσέπη, για να σας συνοδεύουν πάντα και παντού. Κατάλληλα και τα δύο, για ενήλικες και παιδιά.

Και για όσους προτιμούν τις πιο διακριτικές λύσεις, ήρθε και το νέο άοσμο γαλάκτωμα Crilen Adult Plus με ενισχυμένη δράση και κατάλληλο για χρήση μόνο από ενήλικες.  

Photo credits: @jammypodger7470 (unsplash)

You may also like