Μους λεμόνι με βατόμουρο και φρέσκο βασιλικό από τη Marisa Churchill ,από τη Λίνα Γριβογιάννη

H συνταγή αυτή είναι για 2 μερίδες και κάθε μερίδα έχει 190 θερμίδες, και 8γρ. Λιπαρά

ΥΛΙΚΑ:
2/3 φλιτζ. Κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζ. Γιαούρτι, χωρίς λιπαρά
3 κ.σ. άσπρη σοκολάτα σε κομμάτια
1/2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
1/2 φλιτζ. Βατόμουρα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκες φράουλες η ανανά εάν προτιμάτε).
1 κ.γ. φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό, περίπου 2 φύλλα

syntaghΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος. Σε άλλο μικρό μπολ αναμειγνύουμε 2 κ.γ. νερό με την σοκολάτα, τα λιώνουμε στα μικροκύματα για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Ανακατεύουμε την σοκολάτα μέχρι να λιώσει πλήρως. Ρίχνουμε τη σοκολάτα και το ξύσμα μέσα στο μπολ με το γιαούρτι. Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να δέσουν.

Βάζουμε την μισή ποσότητα από τη μους σε κάθε ποτήρι. Από πάνω βάζουμε τα βατόμουρα, το βασιλικό και από πάνω πάλι τη μους, τα βατόμουρα και το βασιλικό. Γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα βατόμουρα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε τη συνέντευξη που παραχώρησε στη Λίνα Γριβογιάννη και συνταγές μπορείτε να ακλουθείτε την Marisa στη σελίδα της στο facebook και στο site της για να παρακολουθείτε από κοντά τα ταξίδια της και τις υπέροχες συνταγές της!!

You may also like