Μπορείς κι εσύ να φτιάξεις όμορφα τα μαλλιά σου…

Με τα μαλλιά δεν το έχω… ούτε με τα νύχια! Και η αλήθεια είναι ότι μου αρέσει πολύ να με περιποιούνται.  Κάθε φορά που φεύγω από το κομμωτήριο αισθάνομαι «άλλος άνθρωπος». Για να εξηγήσω τι εννοώ… τα μαλλιά μου είναι πολλά αλλά λεπτά, ειδικά στις άκρες! Συχνά τα αισθάνομαι και σκληρά, παρά τα προϊόντα που χρησιμοποιώ κατά διαστήματα. Οι ειδικοί μου λένε ότι έχω καλή ποιότητα μαλλιών. Όμως είναι πολύ ίσια… Πρόκα.. Πολύ ίσια! Οπότε όπως καταλαβαίνετε, το απωθημένο μου είναι οι μπούκλες…

Με κάθε ευκαιρία ζητώ από τους επαγγελματίες να μου φτιάξουν wavy hair… αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ να πηγαίνω συχνά στο κομμωτήριο και από άποψη χρόνου αλλά και είναι και θέμα χρημάτων. Λόγω δουλειάς… πρέπει να κυκλοφορώ περιποιημένη. Η εύκολη λύση είναι να μαζεύω τα μαλλιά μου ψηλά και να με «βρίζουν» οι φίλες μου…

Όμως… βρήκα πρόσφατα τη λύση. Είχα ακούσει να μιλούν για την Bellissima My Pro Steam αλλά κυρίως μου την είχαν αναφέρει ως την ιδανική ισιωτική μαλλιών. Πρόκειται για ένα επαγγελματικό σίδερο ατμού για ίσιωμα που διαρκεί, ακόμα και σε σγουρά, φριζαρισμένα ή ξηρά και ατίθασα μαλλιά. 

 Λίγο πριν τα Χριστούγεννα λοιπόν στο Christmas.shop.shop.shop, το ετήσιο χριστουγεννιάτικο bazaar που διοργανώνεται στο Hilton, μου έκαναν demonstration  και ω… εκ θαύματος…  είχα αποκτήσει υπέροχα σπαστά μαλλιά.

Οπότε όταν το πήρα σπίτι… έκανα τις δοκιμές μου. Έκανα το λάθος και δεν είδα τα tutorials στο YouTube και πήγα λίγο στα τυφλά. Η αλήθεια είναι ότι άλλες συσκευές της ίδιας εταιρείας ήταν πολύ απλές στην χρήση τους και πολύ αποτελεσματικές. Με το συγκεκριμένο έπρεπε να βρω τον σωστό τρόπο να το χειρίζομαι και μετά ήταν παιχνιδάκι.…  Είναι σημαντικό ότι ζεσταίνεται πολύ γρήγορα, είναι λεπτή και ελαφριά και αυτό με εξυπηρετεί στην χρήση της.

Η τεχνολογία που χρησιμοποιεί η ισιωτική εκμεταλλεύεται τις ευεργετικές ιδιότητες του ατμού για τη διατήρηση της υγρασίας των μαλλιών και για δράση κατά του φριζαρίσματος με ένα και μόνο πέρασμα.

Κάθε φορά που το σίδερο κλείνει στην τούφα εκπέμπεται ατμός που χαλαρώνει τις ίνες των μαλλιών μειώνοντας το θερμικό σοκ. Τα μαλλιά δεν διογκώνονται, δεν μπερδεύονται και το αποτέλεσμα διαρκεί για αρκετές ώρες. Μέχρι δηλαδή να τα μαζέψω πάλι ψηλά.
Παρατήρησα ότι είναι σημαντικό και αναγκαίο να  ανοιγοκλείνουμε συχνά τις πλάκες  σε κάθε διαφορετικό τμήμα των μαλλιών που θέλουμε να ισιώσουμε ή να γυρίσουμε, εξασφαλίζοντας σε κάθε πέρασμα τη σωστή ποσότητα ατμού.
Επιπλέον, η κεραμική επένδυση προστατεύει από τη θερμότητα και εξασφαλίζει εξαιρετική ομαλότητα. Οι πλάκες προσαρμόζονται στην τούφα και οι στρογγυλεμένες άκρες διευκολύνουν και καθορίζουν το σπαστό styling.

Φυσικά και το χρησιμοποιώ κάθε φορά που λούζομαι – αφού στεγνώσω τα μαλλιά μου – για να τους δώσω διαφορετική φόρμα. Μπορεί, όπως έγραψα παραπάνω, τα μαλλιά μου να είναι πολύ ίσια αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζονται μία extra περιποίηση και φορμάρισμα.

Επίσης κάποιες από τις πρώτες δοκιμές τις έκανα στα μαλλιά της ανιψιάς μου, που έχει το απίστευτα σγουρό μαλλί.  Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό! Η τεχνολογία ατμού βοηθά  για μεγαλύτερη διάρκεια στο ίσιωμα, ιδανική για ενυδάτωση, anti-puffy και anti-frizz effect.

Σαφέστατα πριν ξεκινήσω την όποια διαδικασία χρησιμοποιώ τα κατάλληλα προϊόντα που μου έχουν συστήσει οι ειδικοί για την απαραίτητη προστασία της τρίχας. Ναι μεν είναι φτιαγμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να προστατεύει όσο γίνεται περισσότερο την τρίχα, αλλά η θερμότητα θέλει προσοχή. Με 3 επίπεδα θερμοκρασίας μεταξύ των 170°C και των 230°C, είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους μαλλιών.

Εμένα έγινε η καλύτερη φίλη των μαλλιών μου… δεν θα ζηλέψω αν θέλετε κι εσείς να την αποκτήσετε!

You may also like