Μπουτάκι ψητό από χοιρινό γάλακτος

Χρόνος παρασκευής : περίπου 3 ώρες
ΥΛΙΚΑ: ( Για 8-10 άτομα )
 1 χοιρινό μπουτάκι χωρίς κόκκαλο με χαραγμένο το δέρμα από το χασάπη μας
 5-6 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε χοντρά μπαστουνάκια
 Αλάτι
 Πιπέρι
 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
 4 κ.σ. μουστάρδα
 3 κ.σ. μέλι
 2 πορτοκάλια
 2 λεμόνια
 4 φύλλα δάφνης
 6-7 κεδροκούκουτσα ή μπαχάρι
 8 καρφάκια γαρίφαλο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κρέας. Κόβουμε το ένα πορτοκάλι και το ένα λεμόνι και τρίβουμε το χοιρινό στύβοντας να βγουν οι χυμοί τους. Κάνουμε μικρές τομές ανά διαστήματα στο κρέας και φυτεύουμε το σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά και αφήνουμε κατά μέρος. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στον αέρα στους 180 βαθμούς Κελσίου και τοποθετούμε στο κάτω μέρος του ένα βαθύ ταψί που το γεμίζουμε μέχρι τη μέση του με νερό. Βάζουμε μέσα στο νερό τα δαφνόφυλλα, τα κεδροκούκουτσα ή το μπαχάρι, τα γαρίφαλα, το πορτοκάλι και το λεμόνι κομμένα σε χοντρές φέτες.

Στη μέση του φούρνου τοποθετούμε τη σχάρα και ξαπλώνουμε το χοιρινό. Αφήνουμε να ψηθεί στην προεπιλεγμένη θερμοκρασία για 1 ώρα και κατόπιν χαμηλώνουμε στους 160 και ψήνουμε για μιάμιση με δύο ώρες. Μισή ώρα πριν να είναι έτοιμο ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και το μέλι και αλείφουμε το χοιρινό κάθε 10 λεπτά για να αποκτήσει γυαλιστερή και κριτσανιστή κρούστα.

Υ.Γ. Μην ακολουθείτε πιστά καμία συνταγή- παρά μόνο αν σας κάνει κέφι-Βάλτε τη δική σας έμπνευση και τότε το γευστικό αποτέλεσμα είναι εξασφαλισμένο…

You may also like