Μ.Βρετανία: Δυσσαρεστημένοι οι 30ηδες απο τη σεξουαλική τους ζωή

Οι ανησυχίες για την οικονομική κατάσταση, η επαγγελματική αποκατάσταση και το άγχος για την απόκτηση οικογένειας όσο και των ευθυνών συνοδεύουν μια τέτοια επιλογή έχουν… αρνητικό αντίκτυπο στην κρεβατοκάμαρά των 30ηδων στη Μεγάλη Βρετανία!

Οι ειδικοί όμως επισημαίνουν ότι δεν πρέπει να απελπίζονται! Κι αυτό γιατί η καλύτερη ηλικία για σεξ είναι… στα 50, ενώ η σεξουαλική αυτοπεποίθηση του ατόμου, προσθέτουν, ότι κορυφώνεται στα 60 με 69!

Στην έρευνα Sex Census 2012 συμμετείχαν 25.000 άτομα. Το 25% των ατόμων που ανήκουν στο ηλικιακό γκρουπ 30-39 δήλωσαν δυσαρεστημένοι από τη σεξουαλική τους ζωή, εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων και των απαιτήσεων του μοντέρνου τρόπου ζωής.

Το 35% του ίδιου γκρουπ ανέφερε ότι η ανατροφή των παιδιών έχει αρνητικό αντίκτυπο στη σεξουαλική τους ζωή, καθώς ένιωθαν πολύ κουρασμένοι.

Η μειωμένη αυτοπεποίθηση αναφορικά με το πώς ένιωθαν για το σώμα τους και η κατάθλιψη έπαιζαν επίσης ρόλο στη μειωμένη τους επιθυμία για σεξουαλική επαφή.

Όσο όμως ανέβαινε το ηλικιακό όριο τόσο μεγάλωνε και το επίπεδο ικανοποίησης των συμμετεχόντων. Το 52% των ατόμων από 50 έως 59 ετών χαρακτήρισαν καλή τη σεξουαλική τους ζωή, με μόλις το 1/5 αυτών να δηλώνει δυσαρεστημένο.

Οι γυναίκες ηλικίας 18 ετών βαθμολόγησαν τη σεξουαλική τους ζωή με 4 στα 10 ενώ εκείνοι που ανήκαν στο ηλικιακό γκρουπ 60-69 με 6 στα 10.

Πηγή: newsbeast.gr

You may also like