Ξέρετε τι σημαίνει “Διαισθητική διατροφή”;

  Πόσες φορές έχετε νιώσει πως σας κουράζει η διαδικασία να αρχίσετε μια καινούργια δίαιτα; Έχετε μετρήσει πόσες φορές έχετε ξεκινήσει αλλά την έχετε αφήσει στη μέση; Έχετε παρατηρήσει τι είναι αυτό που σας κουράζει πιο πολύ; Μήπως ήρθε ο καιρός να ανακαλύψετε ένα καινούργιο τρόπο για να φθάσετε τον στόχο σας; Σας αγχώνει το γεγονός  όταν βλέπετε ότι η χοληστερόλη σας δεν πέφτει αλλά συνεχώς ανεβαίνει; Πως μπορείτε να την ρίξετε; Η φιλοσοφία της διαισθητικής διατροφής απορρίπτει τις παραδοσιακές δίαιτες απώλειας βάρους και ενθαρρύνει την προσωπική παρατήρηση σε ότι έχει να κάνει με την πείνα σας. Ας δούμε ποια είναι η θεωρία της και ποιες είναι οι δέκαβασικές αρχές της.

Απόρριψε τη νοοτροπία της δίαιτας

Αποδέξου τη πείνα σου

Συμφιλιώσου με το φαγητό

Αντιστάσου με την «διατροφική αστυνομία»

Σεβάσου το αίσθημα πληρότητας

Ανακάλυψε τον παράγοντα ικανοποίησης

Τίμησε τα συναισθήματα σου χωρίς να χρησιμοποιείς φαγητό

Σεβάσου το σώμα σου

Γυμνάσου

Εκτίμησε την υγεία σου

Η χοληστερόλη όσο αυξάνεται τόσο αυξάνεται και ο κίνδυνος εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων. Πως μπορούμε με μικρές αλλαγές καθημερινά να τη μειώσουμε και να αποφύγουμε τον καρδιακό κίνδυνο; Κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση σε φυτοστερόλες σε ποσότητα 2-3γρ την ημέρα μπορεί να μειώσει την «κακή» χοληστερόλη.

Ποιές είναι οι 8 κινήσεις που βοηθούν;

Κατανάλωσε φυτικά λιπαρά

Απόφυγε τα τρανς λιπαρά

Προτίμησε διαλυτές φυτικές ίνες

Μείωσε το σωματικό σου βάρος

Μείωσε το στρες της καθημερινότητας

Σταμάτησε το κάπνισμα

Σας φαίνονται δύσκολα τα παραπάνω; Σημαντικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου σας θα έχει ειδικός που θα διαλέξετε για να σας ενθαρρύνει και να σας κατευθύνει πιο σωστά. Έχετε θάρρος για αλλαγή και μην εγκαταλείπετε αν δεν φθάσετε στο τέρμα! Η καλή υγεία συμβάλει στην ηρεμία του ψυχισμού μας.

Featured image: unsplash.com/@brookelark

You may also like