Οδηγός επιβίωσης για το δέρμα σας

Για να έχετε ένα λαμπερό δέρμα θα πρέπει να τρέφεστε κατάλληλα αλλά και να το θρέφετε κατάλληλα. Το δέρμα μας μπορούμε να το επηρεάσουμε τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.

Για να έχετε εμφανή αποτελέσματα σταδιακά αλλά μόνιμα, ξεκινήστε εντάσσοντας στο καθημερινό σας διαιτολόγιο συγκεκριμένες τροφές. Επιλέξτε τροφές που είναι πλούσιες σε Ω3 λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά. Συμπεριλάβετε πολλά φρούτα και λαχανικά τα οποία είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά.

Οι βιταμίνες C, E, Α και Β καροτίνη βοηθούν στη μείωση της βλάβης που προκαλείται από μη σταθερά μόρια που λέγονται ελεύθερες ρίζες. Αυτά τα μόρια μπορούν να τραυματίσουν δερματικά κύτταρα και να προκαλέσουν σημάδια γήρανσης.

Οι δερματολόγοι συνιστούν την επιλογή όσο το δυνατόν μεγαλύτερης ποικιλίας χρωμάτων στη διατροφή. Καταναλώστε σε καθημερινή βάση βατόμουρα, γκρέιπφρουτ, φράουλες, λάχανο, σπανάκι και χρωματιστές πιπεριές. Επιπλέον, εντάξτε στο μενού της εβδομάδας φαγητά πλούσια σε Ω3 λιπαρά όπως, ο σολομός, οι σαρδέλες, τα ενισχυμένα αβγά και τα καρύδια. Γενικότερα, τα Ω3 λιπαρά οξέα ενισχύουν τη διατήρηση της εξωτερικής στοιβάδας του δέρματος δυνατή και άθικτη, ώστε οι τοξίνες και οι ρύποι με τις οποίες έρχεται σε επαφή να κρατούνται μακριά.
[quote_right]Οι γενικές συμβουλές για την καλύτερη προστασία του δέρματος είναι η καθημερινή χρήση αντηλιακού προστασίας 30, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Επίσης θα πρέπει να μην καπνίζετε, να κοιμάστε πολλές ώρες, να γυμνάζεστε και να πίνετε άφθονο νερό.[/quote_right]

Όταν επιλέγετε κρέμες για το δέρμα σας επιλέξτε αυτές που περιέχουν ρετινοειδή, δηλαδή τα παράγωγα της βιταμίνης Α. Οι κρέμες αυτές διατηρούν το δέρμα πιο ομοιόμορφο και μαλακό, και κρατούν μακριά τις ρυτίδες και την ακμή. Επιπλέον, καλό θα ήταν να αναζητάτε προϊόντα περιποίησης με έκδοχα πράσινου τσαγιού, συνένζυμο Q10 και βιταμίνες C και E.

Η εφαρμογή των κρεμών με ρετινοειδή θα πρέπει να γίνεται νυχτερινές ώρες, καθώς καθιστούν το δέρμα πιο ευαίσθητο στον ήλιο. Αποφύγετε να τις εφαρμόσετε αν είστε έγκυος, θηλάζετε ή προσπαθείτε να συλλάβετε, καθώς αυξάνει τον κίνδυνο γενετικών ανωμαλιών.

Οι δερματολόγοι προτείνουν τη λήψη συμπληρωμάτων διατροφής, αν λείπετε πολλές ώρες από το σπίτι και εκτίθεστε στον ήλιο ή δεν προλαβαίνετε να τρέφεστε υγιεινά και ισορροπημένα.

Τα πρώτα αποτελέσματα μπορεί να τα δείτε ακόμη και μετά από αρκετούς μήνες εφαρμογής αυτών των «κανόνων- συμβουλών», ωστόσο είναι σίγουρο ότι θα είναι εμφανή και σταθερά.
Πηγή: iatronet.gr

You may also like