Γεμιστές πατάτες με μπρόκολο στο φούρνο

ΥΛΙΚΑ:
4 μέτριες κοκκινόμαυρες πατάτες
αλάτι και πιπέρι, για γεύση
1 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μπρόκολο
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο κουνουπίδι
1/2 φλιτζάνι αποβουτυρωμένο γάλα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο (προαιρετικά)
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ με χαμηλά λιπαρά

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

Τρυπήστε τις πατάτες αρκετές φορές με ένα πιρούνι. Τοποθετήστε τις στο φούρνο μικροκυμάτων και δείτε πότε θα έχουν μαλακώσει αρκετά γυρίζοντάς τους πλευρά. ή διαφορετικά ψήστε τες για μία ώρα στο φούρνο.

Εν τω μεταξύ, σε μια σκεπασμένη κατσαρόλα, βράστε το κουνουπίδι και το μπρόκολο σε ελάχιστα αλατισμένο νερό που τα καλύπτει για περίπου 3 λεπτά. Αφαιρέστε το μπρόκολο με μια τρυπητή κουτάλα και αφήστε το στην άκρη,για να συνεχίσει το βράσιμο το κουνουπίδι μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 5 λεπτά ακόμα. Στραγγίστε τα και αφήστε τα σε ένα μεγάλο μπολ.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C.

Κόψτε τις πατάτες στη μέση κατά μήκος. Βγάλτε το εσωτερικό και τοποθετείστε την στο μεγάλο μπολ μαζί με το κουνουπίδι, αφήνοντας ένα μισό κέλυφος. Τοποθετήστε τα κοχύλια πατάτας σε ένα φύλλο ψησίματος.

Ανακατέψτε το εσωτερικό της πατάτας με το χέρι ή με blender μαζί με το κουνουπίδι. Προσθέστε γάλα και το αλάτι, μέχρι να γίνει λείος πουρές. Και ρίξτε λίγο από το τριμμένο τσένταρ (σχοινόπρασο, επίσης αν θέλετε).

Βάλτε το μειγμα από την πατάτα και το κουνουπίδι μέσα στα “κοχύλια πατάτας”, προσθέστε το μπρόκολο και το υπόλοιπο τυρί από πάνω Το ψήνετε για 5-10 λεπτά, ή μέχρι να αρχίσει να λιώνει το τυρί. (μπορείτε να τα βάλετε στο φούρνο μικροκυμάτων για λίγα λεπτά, αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το φούρνο)

Πηγή:  εδώ

You may also like