Οι εργένηδες ξεχνούν την καθαριότητα

c3d3bf63b70c5152372a0095f0cdd0b5Την επόμενη φορά που θα σκεφτείτε να περάσετε το βράδυ με έναν εργένη ίσως είναι καλό να σκεφτείτε ότι μπορεί και να μην κοιμηθείτε… στα καθαρά. Κι αυτό διότι σύμφωνα με έρευνα γνωστής εταιρείας στρωμάτων του Ηνωμένου Βασιλείου, οι εργένηδες Βρετανοί αλλάζουν τα σεντόνια τους κατά μέσο όρο μόλις 4 φορές το χρόνο!

Σύμφωνα με την έρευνα, το 55% των ανδρών ηλικίας 18 έως 25 χρόνων δήλωσαν ότι αλλάζουν τα σεντόνια τους μία φορά στους τρεις μήνες ενώ, ακόμη χειρότερα, σχεδόν οι μισοί (49%) δήλωσαν ότι είναι εντάξει να τα πλένουν τέσσερις φορές το χρόνο. Μάλιστα, ένα 19% από αυτούς είπε ότι δεν τους απασχολεί καθόλου το ζήτημα. Στην έρευνα συμμετείχαν 2.004 άνδρες, από τους οποίους ο μέσος όρος είχε μόλις ένα σετ σεντόνια.

Η καλή νοικοκυρά
Η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική στις γυναίκες, οι οποίες τείνουν να έχουν καλύτερη σχέση με την καθαριότητα και την υγιεινή του σπιτιού. Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με την έρευνα, οι γυναίκες αλλάζουν τα σεντόνια τους κατά μέσο όρο μία φορά στις 2.5 εβδομάδες. Ακόμη καλύτερη η εικόνα για τα ζευγάρια, καθώς αλλάζουν τα σεντόνια τους κάθε δεκαπενθήμερο, σχεδόν πάντα, βέβαια, με πρωτοβουλία της γυναίκας.
Όπως δήλωσε ο Steven Willis, εκπρόσωπος της εταιρείας Ergoflex που διενήργησε την έρευνα, «εκείνο που μας ανησύχησε είναι οι πιθανοί κίνδυνοι που ελλοχεύουν για την υγεία».

sheetΌπως εξηγεί ο Philip Tierno Jr., διευθυντής Κλινικής Μικροβιολογίας στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, οι άνθρωποι στον ύπνο τους παράγουν περίπου ένα λίτρο ιδρώτα κάθε βράδυ ή ακόμη περισσότερο αν είναι καλυμμένοι με περισσότερα σκεπάσματα. Τα κύτταρα του δέρματος μπορούν λοιπόν να αποτελέσουν πηγή τροφής για τσιμπούρια, οδηγώντας τα σε πραγματική κατάληψη των σεντονιών. Οι κοριοί είναι ένα ακόμη μεγάλο θέμα. Αυτό το παρασιτικό έντομο τρέφεται με το αίμα μας ενώ κοιμόμαστε και, εκτός από φαγούρα, μπορεί να προκαλέσει μέχρι και αλλεργική αντίδραση.
Φροντίστε ώστε να πλένετε τα σεντόνια σας-ή του συντρόφου αν εξακολουθεί να παραμένει εχθρός της λάτρας-τακτικά και σε υψηλές θερμοκρασίες. Όχι μόνο θα προστατεύσετε την υγεία σας αλλά θα έχετε πάντα ένα διακριτικό άρωμα φρεσκάδας στην κρεβατοκάμαρά σας.

You may also like