Οι καλύτερες outdoors δραστηριότητες ενόσω #menoume_spiti

Συμφωνούμε πως το γεγονός πως για το επόμενο διάστημα πρέπει πραγματικά να δίνουμε αναφορά για το πού πηγαίνουμε και τι θέλουμε να κάνουμε μας δημιουργεί μία αίσθηση πως στερείται η ελευθερία μας. Αν όμως σκεφτόμαστε πως είναι για το καλό μας, τότε νομίζω πως αξίζει η υπομονή. Επιπλέον, μπορούμε να εκμεταλλευτούμε προς όφελός μας τις οδηγίες των αρχών, μια που το αναφέρουν ξεκάθαρα: “επιτρέπεται η σύντομη μετακίνηση, κοντά στην κατοικία μου, για ατομική σωματική άσκηση”. Δείτε, λοιπόν, τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να διατηρήσουμε την καλή μας συνήθεια και να πάρουμε καθαρό αέρα χωρίς να διακινδυνεύσουμε την υγεία μας και χωρίς να βρεθούμε αντιμέτωποι με προειδοποιήσεις και… “ραβασάκια”!

               01 Περπάτημα. Πιθανώς και να θεωρούσατε πως ήταν από τα εκ των ων ουκ άνευ όμως, κορονοϊός ή όχι, συχνά τείνουμε να το υποτιμούμε κάπως. Κι όμως, το περπάτημα είναι η πιο εύκολη μορφή σωματικής άσκησης που μπορεί να υιοθετήσει κανείς. Ακόμη κι αν δεν είναι εφικτό να πάμε σε κάποιο πάρκο, ένας περίπατος δεκαπέντε λεπτών στη γειτονιά μας μπορεί να βοηθήσει σημαντικά και την ψυχολογία μας.

               02 Jogging. Με την ίδια ευκολία μπορούμε να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε το καθημερινό μας jogging. Μία κοντινή διαδρομή στην παραλία ή σε ένα ανοιχτό πάρκο αποφεύγοντας την επαφή με κόσμο για περισσότερη προφύλαξη θα μας διατηρήσει σε φόρμα και θα μας αναζωογονήσει σωματικά και ψυχολογικά!

               03 Ποδηλασία. Αν έχετε ποδήλατο στην κατοχή σας, είστε από τους τυχερούς, γιατί έχετε στα χέρια σας μία extraεπιλογή! Εξαιρετική ευκαιρία για να αποβάλλουμε τυχόν εντάσεις (η υπερβολική πληροφόρηση γύρω από τον COVID-19 αρκεί για να μας επηρεάσει) και να κινητοποιήσουμε επαρκώς το σώμα μας!

               04 Κηπουρική. Σας βάζω στοίχημα πως διαβάζοντας “Κηποιυρική” σκεφτήκατε “Μπα, ή εγώ διάβασα λάθος!”, “Πάει, το έχασε το κορίτσι τόσες μέρες μέσα!”! Όχι, μην ανησυχείτε, κι εσείς σωστά το διαβάσατε κι εγώ, δόξα τω Θεώ, ακόμη έχω σώας τα φρένας! Θα εκπλαγείτε, όμως, μαθαίνοντας πως η κηπουρική είναι μία εναλλακτική μορφή άσκησης που επιπλέον ενισχύει τη δημιουργικότητά μας! Με την κηπουρική ενεργοποιούνται ομάδες μυών που μάλιστα καταναλώνουν μεγάλη ποσότητα θερμίδων: τα πόδια, οι κοιλιακοί, τα χέρια, οι γλουτιαίοι, η πλάτη, όλο το κορμί λειτουργεί όπως αν κάναμε μία cardio προπόνηση. Αν, λοιπόν, έχετε την τύχη να μένετε σε σπίτι με κήπο, δείτε το σα μία ευκαιρία του τύπου “μ’ένα σμπάρο δυο τριγόνια”: θα γυμναστείτε και θα περιποιηθείτε τα λουλούδια σας που μέχρι τώρα νιώθατε πως αμελείτε! Και βέβαια, μπορεί να γίνει και διασκεδαστική αν έχετε και τα παιδάκια σας για βοηθούς!

Φυσικά σε κάθε περίπτωση μένουμε πιστοί στις οδηγίες των αρχών και διατηρούμε αποστάσεις με άλλα άτομα και πάντα πλένουμε σχολαστικά τα χέρια μας επιστρέφοντας στο σπίτι.

               #ΜένουμεΣπίτι για την ασφάλειά μας, ναι, αλλά να θυμάστε πως δεν φοράμε σιδερένια μπάλα στο πόδι! #ΜένουμεΥγιείς και μία τακτική σωματική άσκηση είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να προσφέρουμε στο ανοσοποιητικό μας σύστημα!

               Photo credits: Insider, @fr3nks & @thisisengineering (unsplash)

You may also like