Οι πληροφορίες της ημέρας…

Καθημερινά βομβαρδιζόμαστε από χιλιάδες πληροφορίες. Άλλες είναι σημαντικές και άλλες όχι. Εμείς συγκεντρώσαμε μερικές ειδήσεις ή έρευνες που αλιεύσαμε από το διαδίκτυο και θεωρούμε ότι μπορούν να σας φανούν χρήσιμες στην καθημερινή ζωή. Ιδού…

baby Δύο στις 10 μητέρες συνεχίζουν το θηλασμό μετά το πρώτο εξάμηνο. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της UNICEF, ο θηλασμός αποτρέπει το θάνατο τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου μικρών παιδιών στις χώρες του τρίτου κόσμου ετησίως.

 Η σόδα καθυστερεί την πέψη! Ναι κι όμως! Η αλήθεια είναι ότι οδηγεί στην αραίωση των γαστρικών υγρών του στομαχιού και ως εκ τούτου στην καθυστέρηση της πέψης. Η σόδα δημιουργεί αλκαλικό περιβάλλον στο στομάχι, δυσκολεύοντας την πέψη. Για την καλύτερη λειτουργία της απαιτείται όξινο περιβάλλον.

 Οι άνθρωποι που φορούν κράνος όταν οδηγούν δίκυκλο έχουν 88% μικρότερο κίνδυνο να τραυματιστούν στο κεφάλι. Παρόλα αυτά τουλάχιστον οι μισοί οδηγοί δικύκλου αμελούν τη χρήση του κράνους.

 Στην Ελλάδα υπάρχουν περισσότεροι από 200.000 ασθενείς με ηπατίτιδα C, η πλειοψηφία των οποίων δεν το γνωρίζει.

 Σύμφωνα με έρευνα, το έμφραγμα τείνει να εμφανίζεται τις δύο πρώτες ημέρες των διακοπών σε σχέση με τις υπόλοιπες. Αρκεί βεβαίως να υπάρχει προηγούμενο εμφάνισης της νόσου. Οι διακοπές αποτελούν την «αγαπημένη περίοδο» για τέτοιου είδους νοσήματα καθώς συνηθίζουμε να καταναλώνουμε πολύ περισσότερο φαγητό και αλκοόλ και να εκτειθέμεθα σε υψηλές θερμοκρασίας.

 Ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου αυξάνεται κατά 16% για κάθε 10 εκατοστά ύψους.

mosch Ποιους τσιμπούν περισσότερο τα κουνούπια; Τα κουνούπια δείχνουν ιδιαίτερη «προτίμηση» σε εγκύους, σε ιδρωμένους, σε άτομα με υψηλή χοληστερόλη, σε άτομα που φορούν after shave και καταναλώνουν μπύρα.

 Οι γυναίκες πλένουν πιο συχνά τα χέρια τους αφού επισκεφθούν την τουαλέτα. Αμερικανική έρευνα αποκάλυψε ότι το 93% των γυναικών πλένει τα χέρια του μετά τη χρήση μιας δημόσιας τουαλέτας, έναντι του 77% των ανδρών. Το καλό πλύσιμο των χεριών βοηθά στην πρόληψη της ηπατίτιδας C και γι’ αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό.

You may also like