Οι «Συμμορίες της Νέας Υόρκης» στη μικρή οθόνη

              Gangs_of_NY  Μία από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές επιτυχίες του Martin Scorsese, οι «Συμμορίες της Νέας Υόρκης» θα μεταφερθεί και στην τηλεόραση υπό τη μορφή τηλεοπτικής σειράς. Ως θεματικός άξονας θα είναι οι δραστηριότητες των οργανωμένων συμμοριών στην Αμερική κατά τα τέλη του 19ου και την αυγή του 20ου αιώνα.

Ο διάσημος σκηνοθέτης αποκαλύπτει πως συνεργάζεται με την εταιρεία παραγωγής Miramax – η οποία είχε αναλάβει και τις κινηματογραφικές «Συμμορίες» – για την υλοποίηση αυτού του project. «Υπάρχουν ιστορίες και χαρακτήρες της εποχής που δε μπορούσαν να παρουσιαστούν και να αναλυθούν περαιτέρω στην ταινία. Μία τηλεοπτική σειρά μας δίνει πιο εύκολα και το χρόνο και τη δημιουργική ελευθερία να φέρουμε στο φως αυτήν την εποχή» δηλώνει ο Martin Scorsese.

Η σειρά θα επικεντρωθεί στη δράση συμμοριών στο Σικάγο, τη Νέα Ορλεάνη και φυσικά τη Νέα Υόρκη. Φυσικά μία δραματική σειρά εποχής δεν είναι κάτι καινούριο για τον Martin Scorsese, μιας και  ήταν ο παραγωγός της σειράς «Boardwalk Empire», η οποία είχε ως κεντρικό ήρωα εναν γκάνγκστερ και πολιτικό στο Ατλάντικ Σίτυ κατά την εποχή της ποτοαπαγόρευσης.

Λίγα λόγια και για τις κινηματογραφικές «Συμμορίες της Νέας Υόρκης» για να… θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι καινούριοι…

Gangs_of_NY_3Η ταινία προβλήθηκε το 2002 με πρωταγωνιστές τους Leonardo Di Caprio και Daniel Day-Lewis. H ταινία ήταν υποψήφια σε δέκα κατηγορίες των Βραβείων Oscar, μεταξύ των οποίων ήταν και μία για τον Α’ Ανδρικό Ρόλο για την ερμηνεία του Daniel Day-Lewis στο ρόλο του Μπιλ «Χασάπη» Κάτινγκ (το είχαμε αναφέρει και εδώ). Η ταινία είχε συναρπάσει κοινό και κριτικούς για την ακριβή απεικόνιση των εχθροπραξιών ανάμεσα στις συμμορίες του Μανχάταν κατά το 19ο αιώνα.

Πηγή: http://www.telegraph.co.uk/

You may also like