Οι ταινίες της εβδομάδας στα Village

Αυτή η εβδομάδα στα Village είναι αφιερωμένη στους λάτρεις της περιπέτειας και του τρόμου, αφού κυκλοφόρησαν πέντε νέες ταινίες των δημοφιλών ειδών:Το «Τυφλό Σημείο», οι «Εντιμότατοι Κλέφτες», και ο «Hunter Killer» στην κατηγορία της περιπέτειας και η «Mandy» και «Η Νύχτα με τις Μάσκες» σε αυτήν του τρόμου. Μαζί τους, η ταινία κινουμένων σχεδίων «Ο Γκρινιάρης».

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗ – Τυφλό Σημείο (Blindspotting)
Είδος ταινίας: Δραματική Περιπέτεια
Ηθοποιοί: Daveed Diggs, Rafael Casal, Janina Gavankar, Jasmine Cephas Jones, Ethan Embry, Tisha Campbell-Martin

Όουκλαντ, Καλιφόρνια. OΚόλιν (Νταβίντ Ντίγκς) προσπαθεί να περάσει τις τελευταίες τρεις ημέρες της αστυνομικής του επιτήρησης όσο πιο ομαλά γίνεται στην ύστατη προσπάθειά του να κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Ωστόσο, ο παιδικός του φίλος Μάιλς (Ραφαέλ Κασάλ) είναι ένας πραγματικός μαγνήτης για μπελάδες. Οι δύο κολλητοί επιστρέφουν στην παλιά τους γειτονιά όπου η νοσταλγία μπλέκεται με καινούργια απρόσμενα σκηνικά και σπαρταριστά γεγονότα. Μία αναποδιά όμως αρκεί ώστε να βάλει τον Κόλιν σε νέες περιπέτειες και να κάνει τα πράγματα να σοβαρέψουν…

Εντιμότατοι Κλέφτες (King of Thieves)
Είδος ταινίας: Δραματική Περιπέτεια
Ηθοποιοί: Charlie Cox, Michael Caine, Michael Gambon, Jim Broadbent, Francesca Annis, Ray Winstone
Ο Μπράιαν Ρίντερ υπήρξε διάσημος κλέφτης στα νιάτα του, τώρα στα 77 του συγκροτεί μια συμμορία από αλλοπρόσαλλους εγκληματίες με σκοπό να διαπράξουν μια πρωτοφανή ληστεία στο θησαυροφυλάκιο του HATTONGARDEN.Οι κλέφτες , όλοι μεταξύ 60 και 70ετών , εκτός από έναν, επιστρατεύουν τις παλιομοδίτικές μεθόδους τους και σχεδιάζουν την ληστεία για το Σαββατοκύριακο του Πάσχα. Παριστάνοντας τους εργάτες, μπαίνουν στο θησαυροφυλάκιο, εξουδετερώνουν τον συναγερμό και ξεκινούν να σκάβουν μία τρύπα στον τοίχο του. Δύο μέρες αργότερα κατορθώνουν να το σκάσουν με λεία που ξεπερνάει τα 14 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας, σε κοσμήματα και μετρητά. Καθώς η αστυνομία φθάνει στον χώρο του εγκλήματος και η ανάκριση ξεκινάει, ρωγμές αρχίζουν να διαφαίνονται μεταξύ των μελών της ιδιόμορφης συμμορίας καθώς αδυνατούν να μοιράσουν δίκαια μεταξύ τους την λεία.

Hunter Killer
Είδος ταινίας: Περιπέτεια
Ηθοποιοί: Ethan Baird, Jacob Scipio, Dempsey Bovell, Corey Johnson, Adam James, Common, Henry Goodman
Η έμπνευση για την ταινία ήρθε από το βιβλίο «FiringPoint» του Τζορτζ Γουάλας, ενός έμπειρου πρώην κυβερνήτη μονάδας υποβρυχίων. Το βιβλίο είναι γεμάτο στιγμές δράσης και αγωνίας και έχει κινηματογραφική αίσθηση. Αυτό ήταν που «κέρδισε» τους σεναριογράφους Αρν Σμιντ και Τζέιμι Μος και προχώρησαν στη μεταφορά του βιβλίου σε σενάριο. Αυτό που ενθουσίασε όλους τους συντελεστές της ταινίας είναι ότι και το βιβλίο και η ταινία συνδυάζουν τρία διαφορετικά είδη θρίλερ: ένα αγωνιώδες θρίλερ με υποβρύχια, εισβολή σε εχθρικό έδαφος και σκληρές διαπραγματεύσεις και συγκρούσεις. Για να ζωντανέψει αυτή η μίξη στη μεγάλη οθόνη οι παραγωγοί έψαχναν κάποιο νέο σκηνοθέτη. Αυτός είναι ο Ντόνοβαν Μαρς. «Ενθουσιαστήκαμε όταν βρήκαμε τον νέο και φρέσκο σκηνοθέτη που ψάχναμε και που σίγουρα θα έφερνε μια διαφορετική οπτική στην περιπέτεια της ταινίας», σχολιάζει ο Παραγωγός Τόμπι Τζάφε. «Είναι η καλύτερη στρατιωτική περιπέτεια που έχω διαβάσει. Δεν μπορείς να προβλέψεις τι θα γίνει, και όσο διάβαζα το σενάριο είχα φοβερή αγωνία. Επίσης έχει σκληρούς χαρακτήρες που αντιμετωπίζουν φοβερά διλήμματα», λέει ο ίδιος ο Μαρς. Για την αληθοφάνεια του σεναρίου και της ταινίας η παραγωγή συνεργάστηκε στενά με το Αμερικάνικο Ναυτικό, το Υπουργείο Άμυνας και τεχνικούς υποβρυχίων που τους βοήθησαν στο τεχνικό κομμάτι χειρισμού των υποβρυχίων και τους ναυτικούς όρους.

Mandy
Είδος ταινίας: Τρόμου
Ηθοποιοί: Nicholas Cage, Andrea Riseborough, Linus Roache, Ned Dennehy, Olwen Fouéré, Richard Brake, Bill Duke, Line Pillet
1983. Ο Red και η Mandy, ένα περιθωριακό και αγαπημένο ζευγάρι, ζουν γαλήνια στο δάσος, μέχρι που το καταφύγιο τους καταστρέφεται από μία θρησκευτική σέκτα με επικεφαλής τον σαδιστή Jeremiah. Ο Red εξαπολύει ένα μανιασμένο ανθρωποκυνηγητό που κορυφώνεται σε αιματοκύλισμα.

Η Νύχτα με τις Μάσκες (Halloween)
Είδος ταινίας: Τρόμου
Ηθοποιοί: Jamie Lee Curtis, Judy Greer, Andi Matichak, James Jude Courtney, Nick Castle
H τεράστια εισπρακτική επιτυχία του 1978, αναγεννιέται θριαμβευτικά φέτος για να καλύψει την ανάγκη του κοινού για επιστροφή σε διαχρονικά πρότυπα τρόμου. Η ιστορία του Μάικλ Μάγιερς, ενός ανθρώπου χωρίς ταυτότητα και χωρίς πρόσωπο, ο οποίος επιστρέφει για να συνεχίσει το έργο σφαγής, είναι τόσο λιτή και εύστοχη ώστε αποκτάει μόνη της αρχετυπική διάσταση για τα δεδομένα των ταινιών τρόμου.

Ο Γκρινιάρης (Here Comes the Grump) / Μεταγλωττισμένη
Είδος ταινίας: Κινούμενα Σχέδια
Ηθοποιοί: Ντίνος Σούτης, Παναγιώτης Αποστολόπουλος, Στεφανία Φιλιάδη, Γιώργος Σκουφής, Ιφιγένεια Σταϊκου, Γιάννης Υφαντής
Ένα νεαρό αγόρι, ο Τέρι, βρίσκεται ξαφνικά στον πολύχρωμο κόσμο του Γκρούβιναμ. Εκεί, ο δόλιος μάγος Γκρινιάρης έχει ρίξει ολόγυρα το ξόρκι του, και το το γέλιο ανήκει στο παρελθόν. Ο Τέρι πρέπει να ταξιδέψει σε όλο το βασίλειο για να βρει ένα νέο ξόρκι που θα επαναφέρει τη χαρά σε όλους. Πρέπει επίσης να βοηθήσει την πριγκίπισσα Αυγή, να ξεπεράσει σε πονηριά όλα τα παράξενα και καταπληκτικά πλάσματα που θα συναντήσει στο διάβα του και να προσπαθήσει να αποδεχτεί αυτό το μικρό πράγμα που ονομάζεται «αλλαγή».

Για περισσότερες πληροφορίες για τις προβολές των ταινιών μπείτε στα Village.

You may also like