Οι ταινίες της εβδομάδας στα Village

Πέντε προτάσεις για όλα τα γούστα έχουν φέρει αυτήν την εβδομάδα τα Village στους κινηματογράφους: Την περιπέτεια “Τα Δύο Πρόσωπα του Νόμου”, το θρίλερ “Εμείς”, τη δραματική περιπέτεια “Επίθεση στη Βομβάη”, την αισθηματική “Βερολίνο, σ’ αγαπάω”, και την παράσταση του Royal Opera House Don Quixote“.

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗ – Τα Δύο Πρόσωπα του Νόμου (Dragged Across Concrete)

Είδος ταινίας: Περιπέτεια

Ηθοποιοί: Jennifer Carpenter, Mel Gibson, Vince Vaughn, Laurie Holden, Michael Jai White

Ένας σκληρός, παλαιάς κοπής αστυνομικός (ο βραβευμένος με δύο Όσκαρ Μελ Γκίμπσον) και ο ευέξαπτος, νεότερος συνεργάτης του (Βινς Βον) τίθενται σε διαθεσιμότητα όταν ένα βίντεο που δείχνει τις σκληρές μεθόδους καταστολής που ακολουθούν, διαρρέει στο διαδίκτυο. Με λίγα χρήματα και χωρίς καμία επιλογή, οι απογοητευμένοι αστυνομικοί βουτάνε στον εγκληματικό υπόκοσμο όπου και θα βρουν πολλά περισσότερα από όσα είχαν όσο ζούσαν στη σκιά.

Εμείς (Us) / Και σε Dolby Atmos

Είδος ταινίας: Θρίλερ

Ηθοποιοί: Lupita Nyong’o, Elisabeth Moss, Anna Diop, Winston Duke, Shahadi Wright Joseph,Evan Alex

Αφού προκάλεσε τη σύγχρονη κουλτούρα με το σκηνοθετικό του ντεμπούτο, Τρέξε!, θέτοντας νέα πρότυπα για τον προκλητικό, κοινωνικά συνειδητοποιημένο χώρο των ταινιών τρόμου, ο βραβευμένος με Όσκαρ Τζόρνταν Πιλ επιστρέφει με έναν πρωτότυπο εφιάλτη, σε σενάριο, σκηνοθεσία και παραγωγή του ιδίου. Στην ταινία “Εμείς” πρωταγωνιστεί η βραβευμένη με Όσκαρ Λουπίτα Νιόνγκο, μια γυναίκα που επιστρέφει στο παραλιακό παιδικό της σπίτι μαζί με τον σύζυγό της και τα δύο τους παιδιά, για ένα ειδυλλιακό καλοκαίρι. Κυνηγημένη από ένα ανεξήγητο τραύμα από το παρελθόν της και βιώνοντας μια σειρά από μυστηριώδεις συμπτώσεις, η Αδελαΐδα (Λουπίτα Νιόνγκο) νιώθει την παράνοιά της να φτάνει σε ανησυχητικά επίπεδα καθώς όλο και περισσότερο αισθάνεται και πιστεύει ότι κάτι κακό θα συμβεί στην οικογένειά της. Αφού έχουν περάσει μια τεταμένη ημέρα στην παραλία με τους φίλους τους, τους Τάιλερς (Ελίζαμπεθ Μος, Τιμ Χάιντεκερ, Κάλι Σέλντον, Νοέλ Σέλντον), η Αδελαΐδα και η οικογένειά της επιστρέφουν στο σπίτι τους. Όταν πέφτει το σκοτάδι, οι Γουίλσον ανακαλύπτουν τις μορφές τεσσάρων ανθρώπων όπως στέκονται ασυνήθιστα στο δρόμο. Η ταινία Εμείς ρίχνει μια συμπαθητική αμερικανική οικογένεια ενάντια στον πιο τρομακτικό αντίπαλο: τον εαυτό της.

Επίθεση στη Βομβάη (Hotel Mumbai)

Είδος ταινίας: Δραματική Περιπέτεια

Ηθοποιοί: Dev Patel, Nazanin Boniadi , Armie Hammer, Tilda Cobham-Hervey

Τον Νοέμβριο του 2008 ένα κύμα τρομοκρατικών επιθέσεων σε ολόκληρη την Βομβάη , έριξε την πόλη στο χάος. Μία ομάδα Τζιχαντιστών κρυμμένη ανάμεσα σε απεγνωσμένους επιζώντες που έψαχναν για καταφύγιο εισέβαλε στο ξενοδοχείο TAJ. Εκεί και χωρίς διακρίσεις επιδόθηκαν σε μια σειρά από ανείπωτες πράξεις απανθρωπιάς και βίας. Η αληθινή ιστορία των θυμάτων και των επιζώντων, της συμπόνοιας και του θάρρους τους απέναντι στο πιο σκοτεινό πρόσωπο της ανθρωπότητας.

Βερολίνο, σ’ αγαπάω (Berlin, I Love You)

Είδος ταινίας: Αισθηματική

Ηθοποιοί: Keira Knightley, Helen Mirren, Luke Wilson, Jim Sturgess, Mickey Rourke, Jenna Dewan, Hayden Panettiere

Πρόκειται για δέκα διαφορετικές σύντομες ιστορίες ανθρώπων και προβάλλεται η δυναμική των διαπροσωπικών σχέσεων έτσι όπως διαμορφώνεται από τα προβλήματα και τις χαρές που προκύπτουν. Βέβαια δεν εστιάζει κατ’ ανάγκη στους δεσμούς που ενέχουν το ερωτικό στοιχείο, αλλά και σε εκείνους που ενώνουν π.χ μία μητέρα (’Ελεν Μίρεν) με την κόρη της (Κίρα Νάϊτλι).

Royal Opera House: Don Quixote

Είδος ταινίας: Παράσταση

Ένα κλασικό έργο, στο πλαίσιο της συνεργασίας με την Royal Opera House, έρχεται στην καλύτερη ποιότητα ήχου και εικόνας στα Village Cinemas. Το έργο αυτό μπαλέτου εξερευνά την αγάπη, την φιλία και την περιπέτεια. Ο ιππότης, μαζί με τον Sancho Panza, συναντούν την Kitri (Akana Takada) και τον αγαπημένο της Basilio (Alexander Campbell) που αντιμετωπίζουν προβλήματα σχετικά με τον επερχόμενό τους γάμο αφού ο πατέρας της Kitri θέλει να την παντρέψει με τον πλούσιο Gamache. Ο Don Quixote, με μία κλασική πράξη αγάπης και ηρωισμού, θα επέμβει για να βοηθήσει το ερωτευμένο ζευγάρι. Η παραγωγή του Carlos Acosta προσθέτει ενέργεια και σπιρτάδα στο μπαλέτο και μεταφέρει έντονα συναισθήματα και χαρά στη σκηνή.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις προβολές των ταινιών, μπείτε στα https://www.villagecinemas.gr/.

You may also like