Το Ροδόνερο και τα 4 οφέλη για την ομορφιά μας

Το ροδόνερο, είναι ένα υγρό που παράγεται από την απόσταξη με ατμό των ροδοπετάλων. Είναι μια ομοιοπαθητική θεραπεία ομορφιάς που χρησιμοποιείται από την αρχαία Αίγυπτο. Αλλά είναι κάτι παραπάνω από φανταχτερή τάση. Το τριαντάφυλλο έχει αντέξει τη δοκιμασία του χρόνου λόγω των μοναδικών οφελών θεραπείας του δέρματος.

#1 Τα αντιοξειδωτικά είναι απαραίτητα για την πρόληψη βλάβης στο δέρμα μας που προκαλείται από το οξειδωτικό στρες. Οι δερματολόγοι λένε, ότι όταν χρησιμοποιείται στην περιποίηση της επιδερμίδας, το τριαντάφυλλο θα βοηθήσει το δέρμα μας να καταπολεμήσει τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες και τις βλάβες που προκαλούνται από τις ακτίνες UV, τη ρύπανση καθώς και το άγχος.

#2 Επειδή το τριαντάφυλλο έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες, θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως μια φυσική θεραπεία για την ακμή. Συνιστάται η επιλογή κάποιου spray ή ορού που περιέχει υπερ-συμπυκνωμένο ροδόνερο και επιτρέπει καλύτερη διείσδυση στο δέρμα.

#3 Το τριαντάφυλλο, δεν μαλακώνει μόνο το δέρμα μας όταν χρησιμοποιείται στην περιποίησή του. Μπορεί επίσης να ενυδατώσει τα μαλλιά μας χωρίς να προσθέσει επιπλέον βάρος. Προσθέστε μερικές σταγόνες ροδόνερο στο σαμπουάν ή το μαλακτικό σας για μια πρόσθετη δόση ενυδάτωσης.

#4 Ο λόγος που βρίσκεται σε τόσα πολλά αρώματα είναι επειδή απλά μυρίζει υπέροχα. Αλλά αυτό το άρωμα μπορεί να έχει πραγματικά θετικά αποτελέσματα. Η εισπνοή τριαντάφυλλου είναι γνωστό ότι μειώνει το άγχος και βοηθά στην προώθηση μιας πιο ήρεμης και πιο χαλαρής πνευματικής κατάστασης, ενώ σύμφωνα με μελέτες, η αναπνοή σε ροδόνερο μειώνει την ποσότητα κορτιζόλης (ορμόνες στρες) στο σώμα.

You may also like