Οι ταινίες της εβδομάδας στα Village

Επιτέλους η πλούσια κινηματογραφική αλλά και Οσκαρική περίοδος είναι επίσημα μαζί μας και ποια καλύτερη ιδέα από το να το γιορτάσουμε με μία εβδομάδα με πολυσυζητημένα entries. Η προσοχή μας, όμως, στράφηκε κατευθείαν στην ταινία «Silence» που τόσο η ίδια όσο και οι πρωταγωνιστές της αναμένονται να βρίσκονται στο επίκεντρο της μεγάλης βραδιάς της Ακαδημίας.

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗ – Σιωπή (Silence)
Είδος ταινίας: Εποχής
Ηθοποιοί: Andrew Garfield, Adam Driver, Liam Neeson
Ο Πορτογάλος ιεραπόστολος Σεμπαστιάου Ροντρίγκες, φτάνει στην Ιαπωνία του 17ου αιώνα για να εμψυχώσει τους καταπιεζόμενους χριστιανούς Ιάπωνες, αλλά και να ανακαλύψει την αλήθεια που κρύβεται πίσω από την αποστασία του προκατόχου του, του έμπειρου ιεραπόστολου Φερέιρα, ο οποίος δεν άντεξε τα πολλαπλά μαρτύρια. O Ροντρίγκες θα βρεθεί, κι αυτός, σύντομα μπροστά σε τρομερά ηθικά διλήμματα αλλά κυρίως μπροστά στη σιωπή του Θεού, ο οποίος μοιάζει να αποδέχεται τα φριχτά βασανιστήρια στα οποία υπόκεινται οι πιστοί Του.

Assassin’s Creed
Είδος ταινίας: Περιπέτεια Φαντασίας
Ηθοποιοί: Michael Fassbender, Marion Cotillard, Jeremy Irons, Brendan Gleeson, Charlotte Rampling
Μέσω μιας επαναστατικής τεχνολογίας που ξεκλειδώνει τις γενετικές του μνήμες, ο Κάλουμ Λιντς βιώνει τις περιπέτειες του προγόνου του, Αγκιλάρ, στην Ισπανία του 15ου αιώνα. Ο Κάλουμ ανακαλύπτει ότι κατάγεται από μια μυστηριώδη κρυφή αδελφότητα, τους θανάσιμους Assassins, και συγκεντρώνει φοβερές γνώσεις και ικανότητες για να αντιμετωπίσει την παντοδύναμη οργάνωση Templar στο σήμερα.

Νυκτόβια Πλάσματα (Nocturnal Animals)
Είδος ταινίας: Ερωτικό Θρίλερ
Ηθοποιοί: Amy Adams, Jake Gyllenhaal, Michael Shannon, Isla Fisher, Aaron Taylor-Johnson, Armie Hammer
Διασκευάζοντας ελεύθερα το μυθιστόρημα «Tony and Susan» του Όστιν Ράιτ (1993) ο Τομ Φορντ αφηγείται την ιστορία της Σούζαν (Έιμι Άνταμς), μιας γοητευτικής επιμελήτριας εκθέσεων ζωγραφικής, που βιώνει ένα δυστυχισμένο γάμο με τον απόμακρο Χάτον (ΆρμιΧάμερ). Ένα βράδυ που είναι, για άλλη μια φορά, μόνη στο σπίτι, αποφασίζει να διαβάσει το πρώτο βιβλίο του πρώην άντρα της, Έντουαρντ (ΤζέικΤζίλενχαλ), τον οποίο δεν έχει δει 19 ολόκληρα χρόνια, με τίτλο «Νυκτόβια Πλάσματα» το οποίο και της έχει αφιερώσει. Ο ήρωας του μυθιστορήματος, ο Τόνι, καθηγητής μαθηματικών, πηγαίνει με το αυτοκίνητο την οικογένειά του από το Ντάλας στην έρημο του Τέξας, αλλά στη διαδρομή, συναντά τη συμμορία του Άαρον Τέιλορ-Τζόνσον που απαγάγει τη γυναίκα του (Άιλα Φίσερ) και την κόρη του…

Για πληροφορίες σχετικά με τις ώρες προβολής των ταινιών, μπείτε στα Village.

You may also like