Οι ταινίες της εβδομάδας στους κινηματογράφους, από τη Ν. Σχοινά

10888414_10152940696911955_3189701252851126245_nΝέα χρονιά και ένας ωραίος τρόπος για να χαλαρώσετε μετά τις “κραιπάλες” των γιορτών είναι μία απολαυστική ταινία στον κινηματογράφο. Οι επιλογές για αυτή την εβδομάδα είναι πολλές και για όλες τις διαθέσεις! Δείτε τα τρέιλερ, διαβάστε την υπόθεση και επιλέξτε την ιδανική…

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗ: Μεγάλα Μάτια (Big Eyes)
Είδος ταινίας: Βιογραφική
Ηθοποιοί: Amy Adams, Christoph Waltz, Krysten Ritter, Jason Schwartzman, Danny Huston, Terence Huston, Jon Polito
Ο Τιμ Μπάρτον επιστρέφει φέτος στην Οσκαρική κούρσα, τοποθετώντας σε πρώτο πλάνο τον δύο φορές βραβευμένο με Όσκαρ, ΚριστόφΟυόλτς και την πέντε φορές προτεινόμενη για Όσκαρ, Έιμι Άνταμς.
Η ταινία επικεντρώνεται στην αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας σε ένα σκάνδαλο μεγατόνων που συγκλόνισε την παγκόσμια καλλιτεχνική, και όχι μόνο, κοινότητα, στις δεκαετίες του 50’ και του 60’. Οι προβολείς του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη αναδεικνύουν τη ζωή της επιτυχημένης ζωγράφου Μάργκαρετ Κιν, η οποία έγινε διάσημη με τους πίνακες που αναπαριστούσαν γυναίκες και παιδιά με τεράστια λυπημένα μάτια και κατάφεραν να γίνουν μεγάλη εισπρακτική επιτυχία στην εποχή της. Η ακριβής ιστορία ήθελε τότε τους πίνακες να προέρχονται από τα καλλιτεχνικά χέρια του άνδρα της, Ουόλτερ Κιν, μέχρι που η μακροχρόνια δικαστική διαμάχη δικαίωσε την Μάργκαρετ, αποδίδοντάς της το σύνολο των χαρακτηριστικών επιτυχημένων έργων και απαλλάσσοντάς την από την εκμετάλλευση που της ασκούσε ο αδίστακτος σύζυγός της.

Αλύγιστος (Unbroken)
Είδος ταινίας: Κοινωνική
Ηθοποιοί: Jack O’Connell, Finn Wittrock, Jai Courtney, Garett Hedlund, Domhnall Gleeson
Η Αντζελίνα Τζολί βρίσκεται και πάλι πίσω από το φακό, μετάτην ταινία IN THE LAND OF BLOOD AND HONEY. Τώρα, μας μαγεύει με τις σκηνοθετικές επιλογές της, χάρη στο βετεράνο πολέμου κι Ολυμπιονίκη, Λούι Ζαμπερίνι, τη ζωή του οποίου αφηγήθηκε η Λόρα Χίλενμπραντ στο best seller “UNBROKEN: A World War II Story of Survival, Resilience and Redemption”.Η ταινία, που φέρει τη σεναριακή υπογραφή των αδερφών Κοέν, είναι ένα δράμα που εξιστορεί την περιπέτεια του αθλητή στίβου που εντυπωσίασε, συμμετέχοντας στους Ολυμπιακούς αγώνες και φτάνοντας στη μεγαλύτερη διάκριση. Ο ίδιος άνθρωπος κατόρθωσε να επιβιώσει από αεροπορικό δυστύχημα, επιπλέοντας σε μια σχεδία επί 47 μέρες, πριν τον ανακαλύψουν οι Ιάπωνες και τον στείλουν σε στρατόπεδο αιχμαλώτων πολέμου, με την επιστροφή του τελικά στην πατρίδα να προκαλεί ρίγη συγκίνησης και ηρωική υποδοχή.

Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης
Είδος ταινίας: Κωμωδία
Ηθοποιοί: Τάκης Σπυριδάκης, Μαρία Γεωργιάδου, ΜπέτυΜαγγίρα, Παύλος Ορκόπουλος, ΚλέλιαΡένεση, λεωνίδαςΚαλφαγιάννης, ΡένιαΛουιζίδου, Δημήτρης Μακαλιάς, Σάββας Πούμπουρας
Μια θεότρελη κωμωδία καταστάσεων που δεν φοβάται να σκιαγραφήσει τις πιο αστείες καθημερινές μας τρέλες. Ο Βασίλης Μυριανθόπουλος, γνωστός για τις ταινίες ΣΟΥΛΑ ΕΛΑ ΞΑΝΑ (2009) και ΜΟΛΙΣ ΧΩΡΙΣΑ (2007), αναλαμβάνει να βάλει σε τάξη την πιο απρόβλεπτη κινηματογραφική οικογένεια! Η ταινία ΑΠΟΨΕ ΤΡΩΜΕ ΣΤΗΣ ΙΟΚΑΣΤΗΣ είναι βασισμένη στο ομώνυμο επιτυχημένο θεατρικό έργο του Άκη Δήμου.

Τα Μυστικά του Δάσους (Into the Woods)
Είδος Ταινίας: Περιπέτεια Φαντασίας
Ηθοποιοί: Anna Kendrick, Daniel Huttlestone, James Corden, Emily Blunt, Meryl Streep, Johnny Depp
Η ταινία ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ παρακολουθεί τις περιπέτειες της Σταχτοπούτας, της Κοκκινοσκουφίτσας, του Τζακ -και της φασολιάς του- και της Ραπουνζέλ ,ξετυλίγοντας την αστεία και συγκινητική ιστορία ενός φούρναρη και της γυναίκας του, που στην προσπάθεια τους να αποκτήσουν παιδί, μπλέκουν στα δίχτυα μιας Κακιάς Μάγισσας που τους καταριέται.

Η Τίνκερμπελ και το Τέρας του Ποτέ (Tinker Bell and the Legend of the Neverbeast) Μεταγλωττισμένο
Είδος ταινίας: Κινούμενα Σχέδια
Φωνές: Κατερίνα Τσάβαλου, Αφροδίτη Σημίτη, Χρήστος Θάνος, Ιωάννα Πηλιχού, Γιούλικα Σκαφιδά, Αφροδίτη Αντωνάκη, Τζένη θεωνά, Ζωή Κατσάτου, Στεφανία Φιλιάδη, Φαίη Ζαφειράκου, Σοφία Τσάκα, Χριστίνα Αναγνωστοπούλου, Μαριλένα Χατζηνικολαΐδη
Η σκανταλιάρα και γενναία νεράιδα Φλώρα πιάνει φιλίες με ένα μυστηριώδες πλάσμα, γνωστό ως το Τέρας του Ποτέ. Ενώ η Τινκ και οι υπόλοιπες νεράιδες δεν είναι και πολύ σίγουρες ότι η καινούρια αυτή προσθήκη θα ταιριάξει με το Καταφύγιο των Νεραϊδών, οι Επίλεκτοι Ανιχνευτές αποφασίζουν να αιχμαλωτίσουν το τέρας πριν καταστρέψει τη χώρα τους. Η Φλώρα πρέπει να αποκτήσει εμπιστοσύνη στο ένστικτο της και να επέμβει, έχοντας στο πλευρό της τις αγαπημένες της φίλες.

Για πληροφορίες σχετικά με τις ώρες προβολής των ταινιών, μπείτε στα Village.

You may also like