Οι 10 καλύτεροι προορισμοί στον κόσμο για ταξίδι με σκάφος

Οι λάτρεις των ταξιδιών χωρίζονται σε κατηγορίες ανάλογα με το μέσο που προτιμούν να ταξιδεύουν… και ο καθένας από αυτούς έχει διαφορετικούς λόγους που το κάνει! Ας δούμε τους δέκα ιδανικούς προορισμούς  που απολαμβάνει κανείς δια θαλάσσης…

venice

Βενετία, Ιταλία

Μπορεί οι γόνδολες να είναι πιο ρομαντικές, όμως, δεν υπάρχει Βενετός που να μην μετακινείται με βαποράκια ή λεωφορεία του νερού. Η αλήθεια είναι πως ο ταξιδιώτης μπαίνει στο κλίμα της Βενετίας από το αεροδρόμιο κιόλας. Ένα βαποράκι θα σας βοηθήσει να κάνετε τις βόλτες σας με ενδιάμεσες στάσεις στο Μουράνο και στο Λίδο, στην παραλία της Βενετίας, προτού σας μεταφέρει μέχρι την πλατεία του Αγίου Μάρκου. Υπάρχουν κι άλλες διαδρομές που οδηγούν σε διαφορετικά μέρη της πόλης.

vancouver

Βανκούβερ, Καναδάς

Υπάρχουν πλοιαράκια που πλέουν ανάμεσα στο Βανκούβερ και στα γύρω νησιά, περνώντας μέσα από πυκνά δάση και χιονισμένες κορυφές, που ατενίζει κανείς από μακριά και ενώ βρίσκεται μέσα στο νερό. Τα πλοιαράκια κάνουν πιο συχνές διαδρομές κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Staten Island, Νέα Υόρκη

Θαυμάστε το περίφημο Άγαλμα της Ελευθερίας και τις θεόρατες πολυκατοικίες του Μανχάταν, και πλεύστε κατά μήκος του λιμανιού της Νέας Υόρκης. Οχτώ χιλιόμετρα και 25 λεπτά αργότερα θα βρίσκεστε ήδη στο Staten Island. Εκεί μπορείτε είτε να κατεβείτε από το πλοίο και να περπατήσετε στους δρόμους της Νέας Υόρκης είτε να επιστρέψετε στο Μανχάταν απολαμβάνοντας τη διαδρομή. Και το καλύτερο; Η διαδρομή αυτή είναι εντελώς δωρεάν!

san francisco

Σαν Φρανσίσκο, Καλιφόρνια

Μέσα στην 30λεπτη διαδρομή του πλοιαρίου θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε την υπέροχη θέα από τη γέφυρα του Golden Gate, την επιβλητική όψη των φυλακών του Αλκατράζ, το νησί Angel και τον καταγάλανο ουρανό του Σαν Φρανσίσκο.

new_orlean

Νέα Ορλεάνη, Λουιζιάνα

Πλεύστε κατά μήκος του ποταμού Μισσισσιππή θαυμάζοντας τις γειτονιές της Νέας Ορλεάνης και μάλιστα εντελώς δωρεάν με τα μικρά πλοιάρια της περιοχής.

hong_kong

Χονγκ Κονγκ, Κίνα

Η ιδανική ώρα για να κάνει κανείς μια βόλτα με το πλοιαράκι στο Χονγκ Κονγκ είναι αργά το απόγευμα, καθώς τότε η θέα είναι μαγευτική. Θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τη μαγευτική θέα της πόλης πλέοντας κατά μήκος της.

istanbul

Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Οι λεπτοί μιναρέδες και η περίτεχνη αρχιτεκτονική της Κωνσταντινούπολης απλώνονται μπροστά στα μάτια σας στο κατάστρωμα του πλοίου του Βοσπόρου. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε το τσάι σας καθώς και την υπέροχη θέα στην πόλη, στη γέφυρα του Βοσπόρου αλλά και στα οθωμανικά παλάτια.

capri

Κάπρι, Ιταλία

Οι ακτές του Κάπρι αποτελούν έναν από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς στον κόσμο. Ανακαλύψτε το περίφημο Blue Grotto, όπου το σπήλαιο είναι φυσικά φωτισμένο με μπλε φως. Υπολογίστε το χρόνο έτσι ώστε να προλάβετε να γευματίσετε στο Κάπρι. Μην αμελήσετε να απολαύσετε το απέραντο γαλάζιο πίνοντας ένα ποτήρι λευκό τοπικό κρασί και τρώγοντας Spaghetti Vongole.

liverpool

Λίβερπουλ, Αγγλία

Το διάσημο πλοιάριο της πόλης Λίβερπουλ διασχίζει τον ποταμό Mersey χαρίζοντάς σας την υπέροχη θέα της πόλης.

Πηγή: www.nationalgeographic.com

You may also like