Τα παιδιά δημιουργούν: “Μια γιορτή σαν παραμύθι!”

από την Πέπη Νικολoπούλου*

Όταν η φαντασία και η όρεξη των δασκάλων συναντήσει τη δημιουργικότητα και τη φαντασία των μικρών παιδιών, τότε και μόνο τότε, μπορούν να συμβούν όμορφα πράγματα. Τα παιδιά είναι πάντα εκεί έτοιμα να δεχτούν τα ερεθίσματα, φτάνει να τους τα προσφέρουμε. Να τους κουνήσουμε το μαγικό ραβδί της φαντασίας, να τους απλώσουμε το σεντόνι της έμπνευσης και να τους δώσουμε μόνο μία πυξίδα. Θα βρούν εύκολα το δρόμο τους.

Η αγωνία μου ποτέ δεν ήταν η μαθησιακή ανάπτυξη ή η γνωστική κατάκτηση της Αλίκης. Άγχος και αγωνία μου είναι και θα είναι πάντα η συναισθηματική της ευφυία, η ομαλή προσαρμογή της σε ομάδες, η ευκολία να δίνει και να κρατάει το χέρι, η άνεση να απλώνει τα “φτερά” του μυαλού της και να σκέφτεται πέρα από τους κανόνες, να βρίσκει λύσεις και να βουτάει στα λαγούμια που θα συναντήσει. Και όλα αυτά ξέρω ότι μπορούν να κατακτηθούν σιγά σιγά, με προσεκτική δουλειά όχι μόνο στο σπίτι αλλά και στο σχολείο.

Ένα σχολείο που θα τονίσει την αυτοπεποίθησή τους, και θα τους δείξει και άλλους δρόμους ακόμα και εκεί που νομίζουν ότι υπάρχει αδιέξοδο. Ένα σχολείο που θα τους δείξει πως μπορούν να γίνουν ΕΚΕΙΝΑ πρωταγωνιστές σε μία ιστορία που ΕΚΕΙΝΑ θα γράψουν.

Και να δείτε τι ωραία που τα κατάφεραν με την πρώτη τους ιστορία:

Μια φορά και έναν καιρό

άνοιξη ήτανε θαρρώ

έγινε γιορτή μεγάλη

σαν και αυτή δεν άκουσα άλλη

Πρώτη πήγε η Σταχτοπούτα

με βιολιά και με λαούτα

και τα τρία γουρουνάκια

με φλογέρες και οργανάκια

Ο παπουτσωμένος γάτος

έφτασε και αυτός τρεχάτος

κι η πριγκήπισσα Ροδούλα

φέρνει κρίνα και ζουμπούλια

Τα εφτά τα κατσικάκια

γλείφουν όλα παγωτάκια

και η όμορφη Χιονάτη

δες, χορεύει ντελικάτη

Μα στο κέφι το βαρβάτο

έρχεται κακό μαντάτο

Λύκος ζύγωσε με βιάση

και το γλέντι θα χαλάσει

Τρέχει ο Πίτερ Παν με φόρα

τον κακό θα πιάσει τώρα

μα αυτός δυστυχισμένος

λέει: “Αχ! Πεινώ ο καημένος”

Τον λυπούνται, τον μαζεύουν

και καλούδια τον φιλεύουν

και αυτός συγκινημένος

τραγουδά ευτυχισμένος!

Μπράβο Κωνσταντίνε, Λήδα, Ανδρέα, Λουκία, Άλεκ, Αχιλλέα, Ρέα, Δημήτρη, Νέλλη, Μαρία, Θάλεια, Μελίνα, Αρχοντέλη, Γιάννη, Άγγελε, Νίκο, Μαριααννίνα, Λήδα, Αλίκη, Βασίλη, Ορφέα, Εριέττα, Λυδία, Έλενα, Ελένη, Αλέξη, Μαρίλια, Ιωάννη

και μπράβο στο σχολείο σας και στις δασκάλες για αυτό το πολύ όμορφο παραμύθι!

Π+Α+Β

Πηγή: http://blog.aliceonboard.gr

*Η Πέπη Νικολοπούλου ειναι blogger και έχει ένα υπέροχο site όπου μπορείτε να βρείτε τα ωραιότερα ρούχα, παιχνίδια κια αντικείμενα που κάνουν ευτυχισμένο ένα παιδι.

You may also like