Οι 10 πιο ενυδατικές τροφές για την επιδερμίδα σας

Ξέρουμε ήδη πολύ καλά, πως πρέπει να καταναλώνουμε περίπου δύο λίτρα νερό την ημέρα. Η ποσότητα αυτή αυξάνεται κατά τους θερινούς μήνες, όπου και η απώλεια των υγρών μας είναι πολύ μεγαλύτερη. Εκτός όμως από το νερό, τους χυμούς και τα smoothies, υπάρχουν και ορισμένες τροφές που είναι άκρως δροσιστικές και ενυδατικές. Τα παρακάτω υγιεινά σνακ δεν ανατροφοδοτούν μόνο τα υγρά μας, αλλά παρέχουν και άλλα οφέλη για το σώμα μας.

1. Η σάρκα των αγγουριών αποτελείται κυρίως από νερό, αλλά περιέχει επίσης βιταμίνη C και καφεϊκό οξύ. Και τα δύο βοηθούν στην απαλότητα του ερεθισμού του δέρματος και στη μείωση του πρηξίματος – γι ‘αυτό τα αγγούρια χρησιμοποιούνται συχνά για να βοηθήσουν τα πρησμένα μάτια και το ηλιακό έγκαυμα.

2. Οι μελιτζάνες έχουν όλες τις ιδιότητες μιας εξαιρετικής τροφής για την απώλεια βάρους. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και νερό αλλά είναι χαμηλές σε θερμίδες. Απλώς αποφύγετε συνταγές που περιλαμβάνουν τηγάνισμα. Η σπογγώδης υφή της μελιτζάνας σημαίνει ότι θα απορροφήσει πολύ λάδι και ως εκ τούτου θα αρνηθεί το πλεονέκτημα σχετικά με τις θερμίδες.

 3. Με 95% νερό που περιέχει στο καθαρό του βάρος, το κολοκύθι είναι ένα από τα πιο ενυδατικά λαχανικά που μπορείτε να καταναλώσετε. Μια υγιεινή μορφή του, έχει λιγότερες από 25 θερμίδες και αποτελεί εξαιρετική πηγή φυλλικού οξέος, καλίου και βιταμινών Α και C.

 4. Μια μελέτη του 2009 διαπίστωσε ότι ο συνδυασμός αλάτων, ορυκτών και φυσικών σακχάρων σε ορισμένα φρούτα και λαχανικά μπορεί πραγματικά να ενυδατώσει τους ανθρώπους πιο αποτελεσματικά από το νερό. Το καρπούζι ήταν στην κορυφή της λίστας, χάρη στην 92% περιεκτικότητα σε νερό και βασικά άλατα επανυδάτωσης ασβεστίου, μαγνησίου, καλίου και νατρίου.

 5. Πέρα από τη γλυκιά, αναζωογονητική γεύση τους, ένα μεσαίο αχλάδι περιέχει 6 γραμμάρια διαιτητικών ινών ή 24 τοις εκατό της καθημερινής συνιστώμενης τιμής. Επιπλέον, ο τύπος ινών που βρίσκονται στα αχλάδια (διαλυτές ίνες) σας βοηθά να αισθάνεστε γεμάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να σας βοηθήσει να αδυνατίσετε.

 6. Τα καρότα περιέχουν περίπου 87% νερό και περισσότερο ισχυρό αντιοξειδωτικό βήτα-καροτίνη από οποιοδήποτε άλλο λαχανικό ή φρούτο. Μελέτες έχουν βρει ότι οι ενώσεις στα καρότα βοηθούν στην προστασία του δέρματος, των πνευμόνων και των καρκίνων στην στοματική κοιλότητα.

 7. Ο ανανάς είναι ένας εξαιρετικά ζουμερός καρπός και γεμάτος με βρωμελαΐνη, ένα μείγμα ενώσεων με ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Με άλλα λόγια, τρώτε ανανά τώρα και μπορεί να αποφύγετε τα παυσίπονα στο μέλλον.

 8. Οι ντομάτες αποτελούνται από περίπου 95% νερό. Αυτό σημαίνει ότι μαζί με την γλυκύτητα φέρνει επίσης αρκετή υγρασία για να μειώσετε ή να αντικαταστήσετε συστατικά με περισσότερες θερμίδες για το σάντουιτς.

 9. Ένα μεγάλο, ζουμερό ακτινίδιο έχει μόνο 56 θερμίδες και 20% περισσότερη βιταμίνη C από ένα πορτοκάλι.

 10. Μείνετε ενυδατωμένοι με σνακ όπως τα κόκκινα χωρίς σπόρους σταφύλια ή δοκιμάστε να τα προσθέσετε σε σαλάτες και γιαούρτια. Μεταξύ άλλων, η φλούδα των κόκκινων σταφυλιών περιέχει ρεσβερατρόλη, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις.

You may also like