Πρόταση για Dvd: Spider-Man: Into The Spider-Verse

Απόγευμα Κυριακής και η θάλασσα ήταν υπέροχη, όμως αύριο ξημερώνει Δευτέρα… Ώρα να απολαύσουμε στο δροσερό μας σπίτι μία καλή ταινία. Την αποψινή μας πρόταση θα τη λατρέψουν σίγουρα οι μικροί και θα… ενθουσιάσει τους μεγάλους – ειδικά τους Spidey fans!

               Ο Miles Morales έχει μόλις ξεκινήσει να φοιτά σε ιδιωτικό σχολείο, με αποτέλεσμα να αισθάνεται πως ο πήχης των προσδοκιών του αστυνομικού πατέρα του έχουν ανέβει κατακόρυφα. Ένα βράδυ, όμως, μία ραδιενεργός αράχνη θα τον τσιμπήσει κι ο Miles αρχίζει να αποκτά δεξιότητες ανάλογες με του Spider-Man ενώ λίγες μέρες μετά θα βρεθεί μάρτυρας του θανάτου του αγαπημένου ήρωα έπειτα από μία σύγκρουση με τον Wilson Fisk. Όμως το ατύχημα που προκαλεί η μηχανή του Fisk, ο οποίος προσπαθούσε να ανοίξει πύλες σε παράλληλες διαστάσεις ανοίγει μεν πύλες αλλά από αυτές εμφανίζονται διάφορες εκδοχές του Spider-Man, όπως ένας Peter Parker που μοιάζει πια παραιτημένος. Όσο απίστευτο κι αν φαίνεται, ο Peter Parker έχει μερικά κόλπα να μάθει στον Miles, όμως η αλήθεια είναι πως ο Miles είναι εκείνος που πρέπει να βρει τον τρόπο να αλλάξει τα πράγματα προτού καταστραφεί η Νέα Υόρκη αλλά κι οι εκδοχές του Spider-Man από τις άλλες διαστάσεις χαθούν για πάντα. Με λίγα λόγια, ο Miles Morales πρέπει να μάθει πώς θα γίνει ο νέος Spider-Man.

               Η ταινία “Spider-Man: Into The Spider-Verse” είναι η ιδέα των σεναριογράφων Phil Lord (“The Lego Movie”, 2014) και Rodney Rothman, ο οποίος και σκηνοθετεί μαζί με τους Bob Persichetti και Peter Ramsey.

               Αν μεγαλώσατε με τα comics και απολαμβάνετε που οι αγαπημένοι σας ήρωες παίρνουν τα τελευταία χρόνια σάρκα κι οστά, τότε θα λατρέψετε το “Spider-Man: Into The Spider-Verse”! Ο λόγος; Πολύ απλά γιατί αυτή τη φορά θα νιώσετε σα να είστε μέσα στο comic book! Οι δημιουργοί μας παρουσιάζουν μία απόλυτα pop εκδοχή του αγαπημένου ήρωα αλλά και των διάφορων εκδοχών του, τις οποίες πολλοί γνωρίσαμε ακριβώς μέσα από τα comic books! Χάρη στα παιχνιδίσματα χρωμάτων κι αναπαραστάσεων ήχων και αισθήσεων (λάτρεψα πώς απεικονίζεται η περιβόητη Spider Sense!) και μ’ έναν ταχύ ρυθμό των καταστάσεων, το “Spider-Man: Into The Spider-Verse” ζωντανεύει τις σελίδες των comics δημιουργώντας μία νέα τάση στο animation. Την ίδια στιγμή μία ταινία ζωηρή, με χιούμορ, δράση αλλά κι έντονα συναισθήματα. Πολύ απλά, είναι μία super hero movie που, αν κι animated, ικανοποιεί ακόμη και τον πιο απαιτητικό fan του είδους – πιθανώς γι’ αυτό και τελικά κέρδισε το Oscar Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων!

               Με λίγα λόγια; Σας εύχομαι καλή διασκέδαση και ν’ απολαύσετε την ταινία όσο κι εγώ… πράγμα που σας το εγγυώμαι! *thwip* *thwip*

               Με τις φωνές των: Shameik Moore, Jake Johnson, Hailee Seinfeld, Mahershala Ali, Lily Tomlin, Zoë Kravitz, Nicolas Cage, Live Schreiber, Chris Pine κ.α.

You may also like