Οι 5 top τροφές που διώχνουν το ενοχλητικό φούσκωμα

Πόσες φορές έχεις ευχηθεί να μπορούσες να διώξεις το φούσκωμα μέσα σε ένα λεπτό, με μια και μόνο σκέψη; Επειδή αυτή η ενοχλητική κατάσταση, δεν φεύγει με ευχές αλλά με πράξεις, μάθε παρακάτω ποιες τροφές μπορείς να καταναλώνεις για να πεις αντίο στο φούσκωμα!

  • Αβοκάντο 

Το αβοκάντο είναι ένα φρούτο (ναι, καλά διαβάζεις!), το οποίο περιέχει μεγάλες ποσότητες καλίου. Το σώμα χρειάζεται κάλιο για να διαχειριστεί τα επίπεδα νατρίου, το οποίο με τη σειρά του ελέγχει την ποσότητα του νερού το οποίο έχουμε ανάγκη καθημερινά. Όσο καλύτερα λειτουργεί αυτό το σύστημα, τόσο λιγότερο φούσκωμα θα νιώθεις.

  • Μπανάνα

Είναι πάρα πολύ γνωστό ότι οι μπανάνες περιέχουν άφθονη ποσότητα καλίου. Μελέτες έχουν δείξει ότι γυναίκες που τρώνε μια μπανάνα πριν από κάθε γεύμα, φουσκώνουν λιγότερο από εκείνες που δεν τρώνε. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτό συμβαίνει διότι ΄΄παρέχουν΄΄ ορισμένα βακτήρια του εντέρου, που βοηθούν στην ηρεμία από αέρια και άλλες ενοχλήσεις.

  • Σέλινο

Όπου μπορείς και όπου θεωρείς ότι ταιριάζει, πρόσθεσε λίγο σέλινο στη διατροφή σου και δώσε μια έξτρα ώθηση ενυδάτωσης για να ενεργοποιήσεις την πέψη. Το σέλινο παρέχει επίσης ορισμένα φλαβονοειδή, που μειώνουν τη φλεγμονή στο σώμα, συμπεριλαμβανομένου του εντέρου.

  • Κουρκουμάς

Αυτό το τόσο ιδιαίτερο μπαχαρικό που δίνει στο κάρυ αυτό το έντονο κίτρινο χρώμα του, περιέχει λίγη ποσότητα της ένωσης που ονομάζεται κουρκουμίνη. Μελέτες έχουν δείξει ότι η κουρκουμίνη μπορεί να ‘’τιθασεύσει’’ τα συμπτώματα του φουσκώματος, να μειώσει τη δυσφορία και να ρυθμίσει το πεπτικό σύστημα.

  • Μέντα

Η μέντα, μπορεί να βοηθήσει στη χαλάρωση των μυών στο πεπτικό σύστημα, ειδικότερα αν την λάβεις σε μορφή κάψουλας. Αν πάλι θες κάτι άλλο, δεν έχεις παρά να βάλεις στη διατροφή και στις καθημερινές σου συνήθειες το τσάι μέντας. Εύγευστο και σίγουρα θα σε ηρεμήσει από το ενοχλητικό φούσκωμα.

Featured Image:  pexels.com/@wendywei

You may also like