Οι «Retro lovers» βρήκαμε το λιμάνι μας στη «Lazy D»,από τη Λίνα Γριβογιάννη

IMG_2019Όταν λέμε «Lazy D» θα ήθελα να σας τονίσω ότι μιλάμε για δύο υπέροχα κορίτσια, την Ντόρα Τεμπέλη και την Χρύσα Παύλου που είναι οι δημιουργοί των ρούχων που κρύβονται πίσω από την ετικέτα. Σας έχει συμβεί ποτέ να δείτε κάποιο ρούχο και να πείτε αμέσως «αυτό το θέλω»; Αν ναι, τότε μπορείτε να καταλάβετε την αντίδρασή μου στις δημιουργίες τους! «Τα θέλω όλα!»

Η χαρά μου όταν τις ανακάλυψα ήταν τεράστια όχι μόνο γιατί είναι υπέροχα και μοναδικά αυτά που φτιάχνουν, αλλά κυρίως γιατί τα ρούχα τους είναι ακριβώς το στυλ που αγαπώ και δεν μπορώ να βρω στα μαγαζιά! Ήταν λοιπόν θέμα χρόνου μέχρι να έρθει η στιγμή που θα τις γνώριζα και σε εσάς.

Λίνα Γριβογιάννη: Τι είναι το όνομα «Lazy D», πως ξεκίνησε και από πού προέκυψε;
Lazy D: Είναι το όνομα μου στα αγγλικά επειδή εγώ το ξεκίνησα μόνη μου, είναι το «Τεμπέλη Ντόρα». Ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια περίπου σαν χόμπι. Έκανα κάποια σεμινάρια ραπτικής για να φτιάξω ρούχα για μένα επειδή χόρευα και δεν έβρισκα τα ρούχα που ήθελα. Μου άρεσε πάρα πολύ, ξεκίνησα να ασχολούμαι εντατικά, άρχισαν και οι φίλες μου να βλέπουν και να μου ζητούσαν να τους φτιάξω ρούχα, και έπρεπε να βγάλω ένα όνομα σε όλο αυτό και πρόεκυψε αυτό. Πριν από 2,5 χρόνια ζήτησα  από την Χρύσα να με βοηθήσει γιατί είχα πολύ κόσμο που ήθελε ρούχα, έτσι αποφασίσαμε να το κάνουμε παρέα και εδώ και ένα χρόνο κάνουμε μόνο αυτό.

Λίνα Γριβογιάννη: Ποια ήταν η σχέση σας με τη μόδα πριν ξεκινήσετε να ασχολείστε αποκλειστικά και μόνο με την δημιουργία των ρούχων; Πηγαίνατε απλά και ψωνίζατε ή ασχολούσασταν πιο πολύ;
Lazy D: Ασχολούμασταν περισσότερο, αλλά όχι ότι παίρναμε περιοδικά μόδας και ψάχναμε να δούμε την τελευταία συλλογή του Dior. Περιοδικά μόδας ούτε τώρα διαβάζουμε, είναι η αλήθεια γιατί δεν πολυσυμφωνούμε, πιστεύουμε πιο πολύ στο ύφος του καθενός και στο σωματότυπο και στο στυλ. Τα σχέδια μας εξάλλου είναι δικής μας έμπνευσης.

qΛίνα Γριβογιάννη: Κάντε μου μία μικρή παρουσίαση του εαυτού σας.
Χρύσα Παύλου: Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα, τελείωσα δύο διαφορετικές σχολές που δεν έχουν καμία σχέση με το ράψιμο αλλά τελικά κατέληξα σε αυτό και αποδείχθηκε ότι είναι εκείνο που μου αρέσει.

Ντόρα Τεμπέλη: Γεννήθηκα και εγώ και μεγάλωσα στην Αθήνα, έχω τελειώσει σχολή γραφιστικής, και πάνω σε αυτό δούλευα σε μία εταιρεία από την οποία και έφυγα πέρσυ. Αλλά μετά από τα σεμινάρια ραπτικής που έκανα, το αγάπησα πολύ, κόλλησα και ασχολήθηκα με αυτό.


Λίνα Γριβογιάννη: Από όλες τις τάσεις τις μόδας γιατί  διαλέξατε το
vintage;
Lazy D: Γιατί έτυχε να είναι ο κύκλος των ανθρώπων που συναναστρεφόμασταν μέσα σε αυτό το στυλ, το είδος χορού που έκανα εγώ (Ντόρα), οι αγορές που πηγαίναμε και γενικά οι τάσεις οι οποίες ήταν πιο κοντά σε εμάς και στο ύφος μας.

dx_006_resizeΛίνα Γριβογιάννη: Ποιό είναι το αγαπημένο σας υλικό που σας αρέσει να δουλεύετε και γιατί;
Lazy D: Τα χαβανέζικα κυρίως που παραγγέλνουμε Χαβάη είναι βαμβακερά, είναι όμορφα και είναι και πολύ καλά ως υφάσματα. Ενώ τα πιο δύσκολα είναι αυτά που γλιστρούν, όπως το σατέν και το μετάξι.

Λίνα Γριβογιάννη: Ποιά από τις εποχές Retro σας δίνει τη μεγαλύτερη έμπνευση;
Lazy D: Το ’50, γιατί είχε πολλά νέα ξεκινήματα. Πολλοί σχεδιαστές έκαναν νέα πράγματα, λίγο πιο τολμηρά, υπήρχε μία αισιοδοξία γενικότερα, είχε τελειώσει και ο πόλεμος και ήταν όλοι έτοιμοι να ξαναρχίσουν. Ίσως και το ’30 να είχε κάποια πράγματα αλλά, δυστυχώς δεν κράτησε πολύ.

Λίνα Γριβογιάννη: Ποιός είναι ο αγαπημένος σας σχεδιαστής;
Lazy D: Μας αρέσουν πολύ ο Christian Dior, ο Balenciaga και ο Alexander McQueen. Ακόμα και ο Gautier όταν κάνει κουστούμια για ταινίες, οι Dolce& Gabbana και ο Ferragamo.

dx_015_resize

408565_230524577084071_220585718_nΛίνα Γριβογιάννη: Αγαπημένο χρώμα; Με τι θα το συνδυάζατε για να κάνατε μία ρετρό εμφανιση;
Lazy D: Για να θυμίζει λίγο Παρίσι του ’50 ένα κίτρινο φόρεμα, με μία κοραλλί ζώνη για μία girly εμφάνιση. Το ίδιο φόρεμα για μία πιο βραδινή και πιο επίσημη εμφάνιση θα το συνδύαζα με πράσινη ζώνη και τσάντα, παπούτσια στο ίδιο χρώμα. Θα το φορούσε μία κοπέλα με καστανά μαλλιά για να κάνει αντίθεση με κόκκινο κραγιόν και κόκκινα νύχια.


Λίνα Γριβογιάννη: Ποιο είναι το επόμενο βήμα της “
Lazy D”;
Lazy D: Το επόμενο τρελό κομμάτι που θα θέλαμε να κάνουμε, είναι να ανοίξουμε έναν χώρο, στη Πλάκα συγκεκριμένα. Θα είναι μαγαζί με ρούχα, αλλά θα είναι και μπαρ – καφέ που θα μπορείς να έρθεις να κάτσεις, θα έχουμε και πράγματα άλλων, παπούτσια. Ένα μέρος που είναι χώρος και που θα μπορείς να βρεις πράγματα αυτού του είδους, που θα μπορούσες να φτιάξεις και τα μαλλιά σου.

Λίνα Γριβογιάννη: Τι είναι μόδα για εσάς;
Lazy D: Μόδα είναι κάτι που σου αρέσει και σου πάει. Μόδα είναι να  φοράς αυτά που ταιριάζουν στο στυλ σου και στο σώμα σου.

 

IMG_20130608_002600

 Μπορείτε να βρείτε τις Lazy D  στο FACEBOOK,  αλλα και PINTEREST

 

You may also like