Ομελέτα με μήλο, τσένταρ & Θυμάρι

Θα χρειαστείτε (για 2 άτομα):
3 αυγά
2 κουταλιές της σούπας Αλεύρι
1 πρέζα αλάτι
2 κουταλιές της σούπας γάλα
2 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί τσένταρ

*Για τα τηγανητά μήλα:
2 μήλα
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι

Apple_omelette_1ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Ζεσταίνετε τον φούρνο στους 90 C. * Κόψτε τα μήλα σε τέταρτα και καθαρίστε τα από τους σπόρους . Ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά λάδι και προσθέτετε μήλα, μέλι και θυμάρι. Τηγανίζετε μέχρι τα μήλα να μαλακώσουν και από τις δύο πλευρές. Βάλτε τα στο πλάι .

Ξεχωρίστε τα ασπράδια από τους κρόκους των αυγών. Σε ένα μπολ ρίξτε τα ασπράδια και “χτυπήστε” τα μέχρι να γίνουν αφρός. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας μία ξύλινη κουτάλα, προσθέστε στο μείγμα αλεύρι, αλάτι, τους κρόκους, το γάλα και το τσένταρ.

Βουτυρώστε τη φόρμα ψησίματος. Ρίξτε το μείγμα των αυγών σε αυτό και τοποθετήστε τα μήλα στην κορυφή. Ψήστε για περίπου 12 λεπτά και καλή σας απόλαυση!

Πηγή: εδώ

You may also like