Ούτε ένα, ούτε δύο… τέσσερα sequels του «Avatar»!

Avatar 2Κι ο James Cameron υπολογίζει πως το 2018 θα γίνει η πρεμιέρα του πρώτου sequel.

                Το αν θα έβγαινε μία ταινία που θα ακολουθούσε τα γεγονότα της ταινίας του 2009 ήταν κάτι που απασχόλησε πολλούς από τους fans του «Avatar». Μέχρι τώρα δηλαδή, μια που ο δημιουργός του, James Cameron, ανακοίνωσε πως έχει εκτεταμένα σχέδια για την εξέλιξη του διάσημου blockbuster.

Αν και στην αρχή σκεφτόταν για δύο ταινίες που θα ακολουθούσαν το πρώτο «Avatar», το πλάνο του άλλαξε έπειτα από συναντήσεις με σεναριογράφους και δημιουργικές ομάδες. Καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει πολύ υλικό που δε μπορεί να συμπτυχθεί σε δύο ταινίες, σκέφτηκε να κάνει τρεις για να καταλήξει τελικά στο «μαγικό» αριθμό «τέσσερα». Συγκεκριμένα, ο βραβευμένος με Oscar για τον «Τιτανικό» σκηνοθέτης δήλωσε:

«Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε ένα μεγαλεπήβολο project, δημιουργώντας τέσσερις ταινίες, με την καθεμία να είναι μεν αυτόνομη, αλλά σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες να είναι κομμάτι ενός κινηματογραφικού έπους. Πιστέψτε με αυτές οι ταινίες σχεδιάζονται ώστε πρώτα να φτάσουν στις κινηματογραφικές αίθουσες.»

Το τελευταίο μέρος της δήλωσης του Cameron απευθυνόταν στον Sean Parker, δημιουργό του Screening Room, μίας startup εταιρείας που στοχεύει στην τηλεοπτική μετάδοση ταινιών μέσω streaming παράλληλα με τις κινηματογραφικές προβολές. Κάτι στο οποίο ο Cameron αντιτίθεται.

                Καλώς εχόντων των πραγμάτων, ο Cameron εκτιμά πως το πρώτο sequel θα κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους το 2018, ενώ θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες το 2020, το 2022 και το 2023.

«Θα σας δω όλους ξανά στην Pandora», έτσι έκλεισε την ανακοίνωσή του ο Cameron, αναφερόμενος στην φανταστική χώρα που δημιούργησε για το «Avatar».

Πηγή: Variety

Προσωπικό σχόλιο: Το καλό είναι πως προλαβαίνω να δω το πρώτο «Avatar» μέχρι το 2018! (Όχι, δεν το έχω δει ακόμα, πιστέψτε το! Don’t shoot!)

You may also like