Ο Παύλος προτείνει 6 παιδικά βιβλία για τα Χριστούγεννα

Χριστούγεννα σημαίνει χαλάρωση, δώρα , βιβλία και για αυτόν τον λόγο θα σας μιλήσω για τα έξι καλύτερα χριστουγεννιάτικα βιβλία για παιδιά, που κυκλοφόρησαν φέτος.

Από όταν ήμουν μικρός η αγαπημένη μου χριστουγεννιάτικη ιστορία για «καληνύχτα» ήταν «Ο καρυοθραύστης» .  Για εμένα ήταν ένα μαγικό παραμύθι . Είναι ιδανικό αν θέλετε να μοιραστείτε με τα παιδιά σας την μαγεία του καρυοθραύστη. Θα σας πρότεινα να  τους το διαβάσετε σε μία νέα version  από τις εκδόσεις Ψυχογιός . Αν και είναι για μικρότερα παιδιά, είναι πάντα απολαυστικό!  Μου άρεσε πολύ η  υπέροχη εικονογράφηση..

Επίσης από τις εκδόσεις Ψυχογιός, μου άρεσε  πάρα πολύ «το Τερατάκι των Χριστουγέννων». Πρόκειται για μια συγκινητική ιστορία για την διαφορετικότητα. Σας έχει περάσει ποτέ από το μυαλό πως θα ήταν η ζωή μας άμα ο Άγιος Βασίλης ήταν λίγο διαφορετικός ας πούμε ότι ήταν ένα γλυκούλη  τερατάκι .Τι θα γίνει άμα κανείς δεν το συμπαθήσει;  Δε θα πάρουν δώρα όλα τα παιδιά του κόσμου;

Ένα ακόμα βιβλίο που διάβασα ήταν «Η Νύχτα μετά την Πρωτοχρονιά». Τι γίνεται όταν τελειώνει η περίοδος των Χριστουγέννων ;  Έχετε αναρωτηθεί ποτέ; Μήπως ο Άγιος Βασίλης πέφτει σε χειμερινή νάρκη; Αρχίζουν να φτιάχνουν τα δώρα για την επόμενη χρονιά; Κάνουν πάρτι και γιορτάζουν την επιτυχία τους;   Είναι η νύχτα μετά την Πρωτοχρονιά, κι ο Αϊ-Βασίλης µε τα ξωτικά του έχουν τελειώσει τη δουλειά. Τα δώρα έχουν μοιραστεί, το έλκηθρο μπήκε στο κουτί – έχει έρθει η ώρα για τη μεγάλη… γιορτή!

Για δημιουργική απασχόληση…

Για όποιους είχαν ενθουσιαστεί σαν εμένα με το περσινό βιβλίο : «Το πνεύμα του χιονιού» της Maya Lunde, από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος, είμαι 100% σίγουρος ότι θα λατρέψουν και το αντίστοιχο φετινό.  Στο «Πνεύμα του Χιονιού, δραστηριότητες και παιχνίδια», θα βρείτε ενδιαφέροντα πράγματα να κάνετε για τις μέρες που είμαστε σπίτι, περιμένοντας τα Χριστούγεννα.

Και για τις πιο μικρές ηλικίες, όπου θέλουν να κάνουν λίγο εξάσκηση για το σχολείο  και να διασκεδάζουν ταυτόχρονα, προτείνω  την «Ατελείωτη διασκέδαση τα Χριστούγεννα». Αυτό το διασκεδαστικό βιβλίο δραστηριοτήτων θα τα συντροφεύσει στις γιορτές και θα τα βοηθήσει να αναπτύξουν την ικανότητά τους να μετρούν, να παρατηρούν και να χειρίζονται τον μαρκαδόρο, ώστε να ενδυναμώσουν τη λεπτή κινητικότητά τους.

Όχι ακριβώς χριστουγεννιάτικο, αλλά αγαπημένο μου!

Last but not least, όπως μάθαμε στα αγγλικά, θα μιλήσουμε για το «Γέτι-Η δύναμη του ακόμη» της Μαρίνας Γιώτη από τις εκδόσεις Διόπτρα . Είναι τελικά οι δυνατότητες και οι ικανότητές μας κάτι σταθερό ή μεταβάλλονται με την προσπάθεια που καταβάλλουμε;
Το Γέτι είναι ο φανταστικός φίλος του Αγοριού. Το ακολουθεί παντού, αλλά μπορεί να πει μονάχα μία λέξη… ακόμη. Το Αγόρι ανακαλύπτει ότι αυτή είναι μια μαγική λέξη που, όταν τη χρησιμοποιεί σωστά, το μυαλό του μεγαλώνει και μπορεί να καταφέρει τα πάντα, αρκεί να προσπαθήσει.

You may also like