Ο φανταστικός κόσμος της Νάρνια μεταφέρεται στη μικρή οθόνη

Το «Χρονικό της Νάρνια» (The Chronicles of Narnia) πρωτοεμφανίστηκε ως μια σειρά βιβλίων του Βρετανού συγγραφέα C. S. Lewis, που παρουσίασε στο κοινό το πρώτο μέρος της ιστορίας («Το Λιοντάρι, η Μάγισσα και η Ντουλάπα»)το 1950. Έκτοτε, ακολούθησαν άλλα έξι βιβλία(«Ο Πρίγκιπας Κασπιανός» (1951), «Ο Ταξιδιώτης της Αυγής» (1952), «Ο Ασημένιος Θρόνος» (1953), «Το Άλογο και το Αγόρι του» (1954), «Ο Ανιψιός του Μάγου» (1955), «Η Τελευταία Μάχη» (1956) ). Τα τρία πρώτα από τα συνολικά επτά μεταφέρθηκαν τελικά στη μεγάλη οθόνη το 2005, 2008 και 2010 αντίστοιχα, μαζεύοντας 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Το Netflix, τώρα, αποφάσισε τη μεταφορά της αγαπημένης Νάρνια στη μικρή οθόνη, αποκτώντας, μάλιστα, τα δικαιώματα και για τα επτά βιβλία, που για πρώτη φορά ανήκουν σε μία και μόνο εταιρεία.

«Οι αγαπημένες ιστορίες των Χρονικών της Νάρνια του C. S. Lewisέχουν απήχηση σε γενιές αναγνωστών σε όλον τον κόσμο», είπε ο chief content officer του Netflix, Ted Sarandos. Από την άλλη, ο Douglas Gresham, θετός γιος του C. S. Lewisκι ένας από τους παραγωγούς της σειράς, δήλωσε: «Οικογένειες έχουν ερωτευτεί χαρακτήρες, όπως ο Aslan και όλος ο κόσμος της Νάρνια,και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα είμαστε στα σπίτια τους τα επόμενα χρόνια. Είναι υπέροχο να ξέρουμε ότι άνθρωποι από παντού ανυπομονούν να δουν περισσότερη Νάρνια κι ότι οι πρόοδοι στην παραγωγή και στην τεχνολογία της διανομής το έχουν κάνει εφικτό για εμάς να κάνουμε τις περιπέτειες της Νάρνια να ζωντανέψουν σε όλον τον κόσμο»

Μέχρι στιγμής, δεν έχουμε κάποια άλλη πληροφορία σχετικά με το πότε θα ξεκινήσει η προβολή της σειράς ή ακόμη και τα γυρίσματά της, όμως το teamπου έχει αρχίσει και συγκεντρώνεται μας δημιουργεί σίγουρα μεγάλες προσδοκίες. Ας μην ξεχνάμε ότι η ιστορία της Νάρνια από μόνη της έχει πουλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια αντίτυπα κι έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 47 γλώσσες. Επομένως μιλάμε για μία δοκιμασμένη έμπνευση που το μόνο που χρειάζεται είναι τα σωστά «χέρια».

You may also like