Ο Captain Picard επιστρέφει στη μικρή οθόνη


               (Εμείς) οι fans του Star Trek πάντα υποδεχόμαστε με χαρά ο,τιδήποτε νεότερο έρχεται από το αγαπημένο franchise. Από πέρυσι μάλιστα είμαστε “κολλημένοι” με τη νέα σειρά “Star Trek: Discovery” της streaming πλατφόρμας CBS Access του καναλιού CBS. Στο οπλοστάσιο της πλατφόρμας λοιπόν, αναμένεται να προστεθεί μέσα στο 2019 μία νέα σειρά με πρωταγωνιστή έναν από τους πιο δημοφιλείς χαρακτήρες του franchise. Ο λόγος για τον καπετάνιο του Enterprise-D, Jean-Luc Picard και μάλιστα με τον Patrick Stewart και πάλι στο ρόλο.

               Ο ηθοποιός ανακοίνωσε τη συμμετοχή του στην παραγωγή τον Αύγουστο του 2018 και για την ώρα η σειρά βρίσκεται στη φάση του σχεδιασμού παραγωγής.

               Σύμφωνα με δηλώσεις του παραγωγού του “Trek Universe” του CBS, Alex Kurtzman. η πλοκή θα διαδραματίζεται είκοσι χρόνια μετά τα γεγονότα του “Star Trek: The Next Generation” (της σειράς που έδωσε νέα πνοή στις περιπέτειες της ναυαρχίδας του Αστροστόλου, του Enterprise). Ωστόσο, είναι πιθανό να μη δούμε τον Picard όπως ίσως τον θυμόμαστε από τη σειρά αλλά και από τις ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησε –  ίσως να μην έχει πια καν το βαθμό του καπετάνιου. Ο λόγος γι’ αυτό είναι πως, στην ουσία, ο Stewart κρατά τα ηνία του πώς θα εξελιχθεί ο χαρακτήρας του στη σειρά. Για την ακρίβεια, ζήτησε από τους συγγραφείς να εξερευνήσουν τον Picard από μία νέα σκοπιά, οπότε πως θα δούμε τον Picard τελικά θα είναι κατόπιν απόφασης του Stewart ανάλογα με το ποια διαδρομή του χαρακτήρα αισθάνεται πιο ταιριαστή. Ακόμη, είναι πολύ πιθανό στο timeline της σειράς να έχει καταρρεύσει η αυτοκρατορία των Romulans – οι οποίοι είχαν προκαλέσει ουκ ολίγα προβλήματα στην Ομοσπονδία και τον Picard συγκεκριμένα!

               Αυτό που επίσης θα παρατηρήσουμε είναι η διαφορά του ρυθμού ανάμεσα στη νέα σειρά και το “Star Trek: Discovery”. Ο Kurtzman αναγνωρίζει την ορμή με την οποία κυλάει για δεύτερη σαιζόν η σειρά, επομένως η σειρά με τον Picard θα διακατέχεται από μία πιο σκεπτική ταυτότητα. Παρ’ όλα αυτά, είναι δεδομένη μία ισορροπία ανάμεσα στα δύο shows.

               Από εκεί κι ύστερα ο Kurtzman και το επιτελείο του τηρούν σιγή ιχθύος επιπέδου… ομερτά (καλοί διδάξαντες τα Marvel Studios, τελικά!). Δεν αποκλείεται όμως, όσο προχωράει η παραγωγή σταδιακά να δημοσιοποιούνται περαιτέρω εξελίξεις.

               Εγώ, πάντως, ένα έχω να πω… “Make it so!”

You may also like