Πέντε τρόποι για να θωρακίσετε την υγεία της καρδιάς σας

Αυτός ο ιδιαίτερος μυς του οργανισμού μας, η καρδιά, για να δουλεύει πάντα ρολόι, θέλει φροντίδα. Βάλτε, λοιπόν, στόχο από… καρδιάς και ακολουθήστε τις πέντε παρακάτω συμβουλές για γερή καρδιά και συνεπώς καλή ζωή, για εσάς και τους αγαπημένους σας.

 

0646d25d9f91b931921ee9156806e9271. Τρώτε με μέτρο

Ανήκετε στα άτομα με παραπανίσια κιλά; Μήπως δεν γυμνάζεστε αρκετά; Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Nebraska-Lincoln ανέτρεξαν σε προηγούμενες μελέτες και βρήκαν ότι το 50% των γονιών υπέρβαρων ή παχύσαρκων παιδιών θεωρούσαν ότι τα παιδιά τους ήταν υγιή ή ακόμη και λιποβαρή. Μήπως λοιπόν ήρθε η ώρα-για κάποιους- να αναρωτηθούν αν η καρδιά τους ή η καρδιά των παιδιών τους δουλεύει υπερωρίες;

Θα σας βοηθήσει: Ρωτήστε το γιατρό ποιο είναι το ιδανικό βάρος για το σωματότυπό σας και στη συνέχεια ακούστε-ακούστε προσεκτικά-συγκεκριμένες οδηγίες για το διατροφικό πρόγραμμα που πρέπει να ακολουθήσετε.

2. Μειώστε την πρόσληψη νατρίου

Έχει πλέον αποδειχθεί ότι η αυξημένη προσθήκη άλατος στο φαγητό μας συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιοπαθειών. Το χειρότερο είναι ότι, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Georgia Regents, όσοι καταναλώνουν πολύ αλάτι-και ειδικά οι έφηβοι- τρώνε γενικότερα μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού.

Θα σας βοηθήσει: Προτιμήστε να τρώτε σπιτικά, μαγειρεμένα φαγητά, με την προσθήκη λιγότερης ποσότητας αλατιού. Να θυμάστε ότι ο οργανισμός γρήγορα συνηθίζει τη γεύση. Θα ανακαλύψετε την πραγματική νοστιμιά και το άρωμα του φαγητού σας, που μέχρι πρότινος σκέπαζε το αλάτι.

3. Αποφύγετε τη ζάχαρη

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο JAMA Internal Medicine, η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης προβλημάτων στην καρδιά-ακόμη και για όσους δεν πάσχουν από παχυσαρκία.

Θα σας βοηθήσει: Για να αποφύγετε τα προϊόντα με υποκατάστατα ζάχαρης, τα οποία είναι γεμάτα χημικά, δοκιμάστε να παρασκευάσετε οι ίδιοι τα γλυκά σας. Μια καλή πρόταση είναι οι φράουλες με σοκολάτα, χωρίς προσθήκη ζάχαρης. Οι φράουλες διαθέτουν από μόνες τους σάκχαρα που δίνουν τη γλύκα που χρειάζεται ο ουρανίσκος σας.

a01affd1e65ff88b0953257eeb3a2da6 4. Ερωτευθείτε!

Θα σκεφθείτε: εύκολο να το λες, αλλά δύσκολο να το κάνεις! Ευτυχώς, οι έρευνες λένε ότι ακόμη και η συντροφικότητα έχει οφέλη στην υγεία, όπως, επίσης, και η αγάπη ανάμεσα σε δύο καλούς φίλους.

Θα σας βοηθήσει: Αν δεν είστε ερωτευμένοι, πράγμα απολύτως φυσιολογικό, οργανώστε μια βραδιά εξόδου με τις φίλες σας. Ντυθείτε όμορφα και βγείτε έξω με καλή διάθεση. Το να περνάμε χρόνο με αγαπημένα πρόσωπα που μας αγαπούν και μας κάνουν να γελούμε είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία!

5. Απολαύστε την παρέα του μαλλιαρού σας κουταβιού

Το να ασχολούμαστε με το σκυλάκι ή το γατάκι μας, εκτός από διασκέδαση, προσφέρει και άσκηση-άρα καλύτερη υγεία. Αν δεν έχετε κατοικίδιο μπορείτε να αναζητήσετε αστεία videos με ζώα στο YouTube. Πραγματικά θα ξεκαρδιστείτε!

http://www.youtube.com/watch?v=i3HdssHOfEA

Πηγή:Discovery

You may also like